Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

FOTO. Marele premiu StreetMusic Festival, câștigat de jonglerul focului

Ediția StreetMusic Festival din acest an a întrecut standardele edițiilor trecute nu doar prin lista invitaților internaționali și prin extinderea locațiilor, ci și prin numărul mult mai ridicat al publicului prezent format din sătmăreni și turiști. În acest weekend, Satu Mare a fost capitala muzicii și artelor stradale. În perioada 12-14 iulie, la cele șapte scene amplasate, au evoluat în municipiu invitați din toate colțurile lumii cu peste 120 de producții.

Pe durata întregului weekend, evoluțiile artiștilor au fost urmărite de un juriu al cărui președinte a fost Cezar Habeanu, câștigătorul StrretMusic Festival 2017. În conformitate cu decizia juriului, marele premiu al festivalului, în valoare de 2000 de euro, a fost câștigat de jonglerul australian al focului, Cris Blaze, evoluția căruia a uimit, pe bună dreptate, întreg publicul.

Premiul al doilea, în valoare de 1000 de euro, a fost acordat echipei de clovni beatbox burlesc din Marseille care, îmbinând elementele circului clasic de divertisment cu mijloace teatrale, au adus momente amuzante publicului. Premiul al treilea, în valoare de 500 de euro, a fost acordat artistului din slovacia, Martin Harich. Premiul publicului, în valoare de 1000 de euro, a fost câștigat de Moses Concas, câștigătorul Italy’s Got Talent 2016.

Cele două premii în valoare de câte 250 de euro au fost acordate, în conformitate cu decizia juriului, formațiilor Varkoci din Slovacia, respectiv Autoportante din Italia, iar formația sătmăreană Cloud va fi delegat, în acest an, la StreetMusic Festival Veszprém. Grație firmei Torro Perro, cei mai buni percuționiști ai festivalului, Martin Harich, respectiv formația MEM, au fost recompensați cu câte un cajon confecționat la Satu Mare.

Iubitorii muzicii și artelor stradale au fost așteptați în acest an la 7 scene: pe scena Artist Arena by ZES Zollner din Piața 25 Octombire au putut fi martorii unor scenete de artă stradală cu totul speciale. Scena Compas amplasată la groapa de evenimente de pe Bulevardul Coposu. În centrul Pieței Libertății, la scena Dräxlmaier, s-au putut amuza de cele mai distractive reprezentații aduse în acest an la Satu Mare. Scena TransPink amplasată pe Bulevardul Coposu i-a așteptat pe sătmăreni cu multe surprize, iar mulțumită Ecomatrix, scena amplasată pe malul Someșului a prin din nou viață. RedHat Yard a fost sediul neoficial al organizatorilor și locația afterparty-urilor, dar, tot în acest spirit, cu ajutorul Hops and Beats organizatorii au adus în curtea Muzeului de Arte atmosfera vinyl partu-urilor de odinioară.

Festivalul a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Municipiului Satu Mare, centrul comercial Aushopping, Tarr Beton și The Dome.

 

 

 

 

4 comentarii

  1. dingdong Răspunde

    “Marele premiu StreetMusic Festival, câștigat de jonglerul focului”…:-))))), suna ciudat nu stiu de ce :-))))…

    • matroz Răspunde

      Canta la labaiana in dulce stil de peste Tisa!

      • Parampampam Răspunde

        În dulce stil de peste Oceanul Indian și de peste fluviile Murray și Darling. E grea geografia! Pentru unii.

        • Norick Răspunde

          Las’ ca-i mai bine Tisa decat Prutul… ???
          Peace!
          P. S. In anii ’80 Australia inca nu era pe harta… ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.