Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTO. Piranha prins în barajul Firiza este, de fapt, un exemplar de pește Pacu

După ce un maramureșean care a fost la pescuit susține că a prins un peşte Piranha, cititorii Portal SM ne-au semnalat faptul că specia ciudată capturată în Baia Mare nu ar fi nicidecum Piranha, dar nici vreun pește autohton.

Unul dintre cititorii noștri susține că specia capturată în barajul Firiza ar fi, de fapt, un pește omnivor  cunoscut sub numele de Pacu. Pescarul a crezut că este un pește Piranha din cauza dinților.

Pestele Pacu fare parte din aceeași familie de pești ca și Piranha, singura mare deosebire dintre cele doua specii fiind că dinții “Tăietorului de bile” sunt mai lungi și seamănă foarte mult cu cei ai oamenilor, în timp ce Piranha este recunoscut pentru dinții lui zimțati. Peştele Pacu atacă, potrivit specialiștilor, testiculele înotătorilor sau ale pescarilor și poate atinge lungimea de 1,21 metri, respectiv greutatea de 25 de kilograme.

Informația cum că peștele prins în Baia Mare ar fi, de fapt, un pește Pacu, și nu Piranha, a fost confirmată și de reprezentanții Ocolului Silvic din zonă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.