Ultima actualizare: azi, 14:52

 

Locale

FOTO/VIDEO. Focuri de armă în județul Satu Mare, pentru prinderea unor contrabandiști

Vineri, 19 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești-Oaș au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților de contrabandă cu țigări. Astfel, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Bixad, județul Satu Mare, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase spre interiorul țării.

Imediat, polițiștii au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. Deoarece persoanele nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată acestea nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 17.600 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 205.920 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Sursa: Poliția de Frontieră

 

Un comentariu

  1. Ciki Cian Răspunde

    Am inteles ca aceste tigari ajung(probabil) dupa confiscare la procesatorii de tutun !Dar de ce,dupa inventariere,aceste tigari nu se vand intr-un magazin special de produse confiscate,la un pret accesibil,adica la pretul la care au fost evaluate ,adica de 10-12 lei /pachet ???????Cu ce se alege statul roman dupa ce acest tutun este livrat catre procesatori?Asta daca intr-adevar ajunge la ei,sau se pierde pe…drum??!!Ca ”unii” cred ca s-au cam imbogatit de pe urma ”transferului” ??!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.