Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Zeci de butelii cu freon, descoperite de polițiști în Vama Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au descoperit şi confiscat 95 de butelii cu substanță refrigerantă, pe care un cetățean ucrainean a încercat să le tranziteze peste frontieră în baza unei facturi false.

Duminică, 21 iulie a.c., în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean ucrainean, care conducea o autoutilară înmatriculată în Portugalia.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, descoperind în compartimentul de marfă 95 recipiente cu agent refrigerant (freon), pentru care șoferul a prezentat o factură falsă. Recipientele cu freon, în valoare totală de peste 104.000 leii, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Conducătorului auto i-a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.500 lei.

Sursa: Poliția de Frontieră

 

 

                                              

Un comentariu

  1. Ciki Cian Răspunde

    Freon rusesc sau chinezesc,care ajunge in ”societatile” care incarca instalatiile de AC sau clima de pe masinile noastre!! Am auzit ca dupa confiscare Finantele il vand la 50 de lei butelia, iar smecherii ni-l vand noua la 300 de lei o incarcare,aproximativ 600-800 de grame de freon !!Si cand te gandesti ca o butelie are 10-15 kg de freon,asa ca faceti socoteala castigului !!Apropo’,oare de ce ANAF nu verifica gasca de la CSS SERV SRL de pe strada Campului de langa FAN CURIER,in spate la ROMPETROL de pe Careiului???Smecherii ”te fac” de 300 de lei fara sa-ti dea cel putin o chitanta ??!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.