Ultima actualizare: azi, 14:40

Locale

FOTO/VIDEO. Profanatorii cimitirului de la Burdea, trimiși în judecată

Minorii care au profanat mormintele din cimitirul de la Burdea au fost trimiși în judecată. Infracțiunea comisă de cei doi minori a avut loc anul trecut, la începutul lunii noiembrie.

B. Gabriel și O. Csongor au fost trimiși în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, după ce au comis infracțiunea de profanare de morminte, infracțiune pedepsită de articolul 383 din Codul Penal. Cei doi minori au distrus 51 de pietre funerare în cimitirul Romano-Catolic de lângă podul Decebal.

Cei doi minori, în vârstă de 16 și 17 ani se vor prezenta în fața judecătorilor alături de mamele lor. De asemenea, s-au constituit parte civilă în cadrul procesului un număr de șase persoane.

Reacția Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare în legătură cu vandalizarea mormintelor:

În urma cercetărilor s-au constatat următoarele: persoane necunoscute au doborât în total 51 de pietre mortuare. În urma vandalizării, două capace de morminte au suferit deteriorări majore. 70% dintre pietrele mortuale au suferit deteriorări mai mici și pot fi lipite la loc. 30% dintre acestea însă trebuiesc schimbate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.