Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Kereskenyi: Noul operator de salubrizare să aibă utilaje moderne, să presteze serviciul ca lumea

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat astăzi că îşi doreşte ca noul operator de salubrizare din Satu Mare, ce va câştigat licitaţia din acest an, să aibă utilaje moderne, să “presteze serviciul ca lumea” şi să implementeze colectarea selectivă.

El a anunţat că a trimis consilierilor locali un draft al caietului de sarcini pentru organizarea licitaţiei pentru desemnarea firmei care va efectua salubrizarea şi deszăpezirea pentru următorii opt ani. Contractul cu Florisal expiră la finalul acestui an.

“Eu consider şi sper că va fi o competiţie sănătoasă pentru că trebuie să ne adaptăm la standardele secolului XXI. Dorim foarte multe îmbunătăţiri. Dorim ca noul operator oricine o să fie el, să aibă utilaje moderne, să presteze serviciul ca lumea şi bineînţeles trebuie să încercăm să responsabilizăm locuitorii municipiului ca să începem odată selectarea colectivă. Nu va fi uşor şi va trebui să dăm un moratoriu, un un timp rezonabil până ce se obişnuiesc sătmărenii. Conform legislaţiei în vigoare, de exemplu neapărat trebuie să fie o fracţie separată deşeu biodegradabil, care înseamnă resturi de mâncare, este deşeul uscat care tot aşa este colectat separat”, a spus Kereskenyi.

El a precizat că va fi dificilă implementarea colectării selective, în noul regulament fiind inclusiv amenzi pentru cei care nu se conformează.

          “Pentru municipalitate va fi un examen destul de dificil, pentru că pentru operator costurile de operare în cazul în care trebuie să colecteze din cinci fracţii înseamnă costuri mai ridicate decât două fracţii. Va trebui să facem în aşa fel încât să nu creăm o povară cetăţenilor, dar totodată să ne aliniem la legislaţia în vigoare, care este foarte ambiguă. Am propus în caietul de sarcini să fie patrule pe cele două maluri ale Someşului dacă se întâmplă colectarea selectivă”, a mai spus primarul.

 

12 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    pai exact ,,ca lumea .a fost si pana acum…stiti si voi cum e lumea …sa fenteze cat poate , numai eu am dreptate toti ceilalti sunt prosti

  2. s.m. Răspunde

    Daaaaa, va castica altcineva si va lua in chirie tot jafurile de la Florisal 🙂

    In Germania hartia si plasticul mi se ridica gratis doarece se recicleaza si operatorul primeste banii de acolo. Platesc doar pentru Bio si gunoi menajer pe kg sau pe pubela. Tot ce este flacon, sticla si ambalaj aluminiu se restitue garantia percepute pentru ele la magazin. Deci strang in 5 saci diferiti dar platesc pentru 2 si nu pentru 5!!

  3. c-block Răspunde

    Avem un primar glumeț. Până acum societatea a făcut ce a vrut în oraș. Au fost în stare să scoată acel faimos HCL cu majorarea/penalizarea pentru colectare neselectivă. Neîndeplinire care este în principal vina lor. Iar autoritățile dorm în papuci. Nu văd ce s-a schimbat de atunci.

  4. Fantastic Dreamer Răspunde

    Habar n-ai TU
    ……………………………………
    Zi de zi iti spun ce simt
    Tu mereu crezi ca te mint
    Nu ma auzi nici nu ma vezi
    Niciodata nu ma crezi
    ……………………………………….

  5. Karapix Răspunde

    Pai si nu au ???
    Betoniere si camioane ? ce le trebuie mai mult ?

    aaa inca nu ati zis cine a castigat licitatia ..lol

  6. paul Răspunde

    tare ma tem ca o sa fie o firma ungureasca!

    • Unu' Răspunde

      Fie și pakistaneză, dacă oferă servicii mai bune și au mașini mai puțin poluante decât Florisal!

  7. dan tordoi Răspunde

    TARRe as vrea sa avem o licitatie corecta, si o firma cu experienta in domeniu si utilaje adecvate, suficiente si i teren nu doar in faza de licitatie. Experienta in salubritate, ma refer, nu in constrcutii, sau altele de gen.

    • Yon Răspunde

      :))))))))))
      Bună asta

    • y Răspunde

      Nici nu știi ce adevăr grăiești. Sau știi și tu ceva? Eu am auzit prin Radio Șanț ceva de genul ăsta. Dar nu mă interesează, oricum sunt sătul de serviciile de “calitate” marca Pușcaș. Numai nu înțeleg de ce nu se împarte orașul să zicem în două ca la spații verzi. N-ar strica ceva concurență.
      PS. Când a vrut să vină cineva acum 10 ani cu utilaje și parc auto serios a fost faultat. Poate acum, cine știe?

  8. Yon Răspunde

    Și pt transportul public?
    Când domnul primar?

    • y Răspunde

      Transportul public mănâncă banii de la buget, papă subvenții puternic. Acolo nu prea se poate sau se poate dar numai cu ridicarea tarifelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.