Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Ministerul Educației face verificări în județul Satu Mare. Numărul corigenților, inexplicabil de mare

Între 10% și 20% dintre elevii de clasa a VIII-a din 17 județe, printre care și Satu Mare, au rămas corigenți în condițiile în care în anii anteriori de studiu procentul a fost mult mai mic, titrează hotnews.ro. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației care anunță o analiză a acestor situații, în condițiile în care există suspiciuni că elevii nu intră în examen pentru a nu strica rata de promovare la nivelul județului.

„Pe aceste județe ne vom concentra analiza astfel încât să evităm să se repete situația în anii următori”, a spus ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-o conferință de presă.

Județele cu cele mai mari procente de corigenți în clasa a VIII-a sunt Brăila- 19,56%, Călărași – 16, 25% și Tulcea – 16,01%. Procente mari ale corijenților au fost și în județele Iaşi – 15,81%, Ilfov- 15,49%, Prahova = 14,47%, Ialomița- 13,84%, Vaslui- 13,58%, Cluj- 12,4%, Sibiu- 13,20%, Caraş-Severin 11,96% Olt- 11,6%, Bistrița-Năsăud – 11,35%, Covasna – 11,25%, Maramureş – 10,96%, Satu Mare – 10,69% și Galați – 10,61%.

”Sunt foarte mulți. Dacă vă uitați în cifrele înregistrate în SIR și cifrele înregistrate la examenul de evaluarea de la clasa a VIII-a sunt diferențe importante”, a mai spus ministrul.

Cele 17 județe în care există mulți elevi corigenți vor fi evaluate de către inspectorii de la Ministerul Educației.

Sursa: hotnews.ro

 

Un comentariu

  1. y Răspunde

    Așa se face ca procentele să fie mai frumoase. E de mult, este concursul dintre profesori și școli. Cine nu are șanse repetă anul ca să nu stricăm statisticile. Dar din cauza acestei Daciade se distruge învățământul. Cam asemănător este și la bac. Se sugerează copiilor să nu se obosească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.