Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Sătmăreni amendați pentru că nu au eliminat ambrozia. S-au trimis peste 150 de somații

Mai mulți sătmăreni deținători de terenuri au fost amendați de către Poliția Locală pentru că nu au luat măsuri de combatere a ambroziei, a declarat astăzi Maskulik Csaba, precizând totodată că au fost trimise peste 150 de somații în acest sens.

Sătmărenii care nu au eliminat ambrozia au fost luați în vizor de municipalitate. Mai mult de 157 de somații au fost trimise către toți proprietarii de terenuri, persoane fizice și juridice, a declarat city managerul municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, în cadrul ședinței Consiliului Local, răspunzând astfel solicitării consilierului Romeo Pop. City managerul a mai spus că în jur de 15 persoane au fost deja amendate pentru că nu au stârpit ambrozia, menționând faptul că planta toxică ce se află pe domeniul public va fi de asemenea eliminată.

,,Nedistrugerea buruienilor care pot cauza prejudicii asupra stării de sănătate a populaţiei şi în mod special a celor cu potenţial alergen (iarba pârloagelor – Ambrosia artemisiifolia) de pe spaţiile verzi din faţa imobilelor, curţilor, grădinilor, terenurilor arabile intravilane prin scoaterea rădăcinilor, smulgere sau cosire de către proprietarii sau deţinătorii imobilului, terenului se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 lei.”

 

3 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Și cu banii ce face onor Primăria?
    Dacă o instituție a statului nu își face treaba nu este nicio problemă, nu există sancțiuni sau nu se aplică.
    La fel în cazul șmecherilor, țeparilor, marilor datornici la Anaf sau cu prejudicii uriașe create statului român și nerecuperate!
    Când este vorba de un simplu cetățean acesta este călărit de instituții care “își umflă” mușchii?

  2. y Răspunde

    Sunt curios ce explicație are pentru cultura grozavă de ambrozie pe o suprafață de cca. 50-100 mp pe lângă drumul de acces cătra fosta Interex către biserica ortodoxă. Plantele au cel puțin 50 cm. Este domeniu public care figurează ca spațiu verde. Sau se consideră că și ambrozia este verde?

    • y Răspunde

      Revin. Prin lupte seculare ambrozia a fost cosită. Nu felicit pe nimeni, constat doar primul semn de normalitate. Drept puțin târziu dar tot este spre bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.