Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Se deschid primele magazine Agroalimentare ”Unirea”. Produse exclusiv românești

Guvernul continuă proiectul care va debloca activitatea micilor fermieri, îi va ajuta să-și valorifice produsele și va aduce pe mesele românilor produse de calitate. Sute de fermieri sunt deja parte a acestui proiect care stimulează consumul de produse româneşti din magazinele de proximitate, echilibrând astfel balanţa comercială dintre importuri şi exporturi.

Executivul este pe cale să ofere soluții pentru valorificarea producţiei de fructe şi legume, pentru valorificarea producţiei de peşte din Marea Neagră şi Delta Dunării şi pentru valorificarea lânii.

Totodată, românii vor beneficia de produse românești de calitate, sortate, ambalate şi depozitate în condiţii similare celor din cele mai moderne hipermarketuri. Este în curs de constituire prima rețea naţională de peste 60 de aprozare cu fructe şi legume românești care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile.

Primele magazinele vor fi deschise, începând de săptămâna viitoare, în centrele dezvoltate ale ţării, pentru a asigura rentabilitatea dar și notorietatea proiectului.

 

5 comentarii

  1. IOANA Răspunde

    sa vedem preturile ……………………..????????????

  2. Pop Ioan Răspunde

    Pina acum preturile produselor romanesti sint cu mult peste celor din import. Si nu sint convins ca nu vor ajunge tratate chimic (plin cu chimicale) pe tejghelele magazinelor ( fermierul roman asa vede de la vecinu care a fost in Portugalia sau Spania,care stie ).Controlate nu prea vor fi deoarece trebuie incurajata agricultura autohtona.Directiva de la minister….

  3. dan tordoi Răspunde

    Sunt nerabdator sa-mi cumpar la iarna niste legume romanesti din acele magazine…

  4. Baskint Răspunde

    Referitor la chimicale in legumele si fructele din vest, credeti ca aici se procedeaza altfel? Tehnologia si soiurile sunt aduse de acolo si in plus la noi in tara pesticidele nu sunt asa sub control ca dincolo. Sunt unele substante care la noi se vand la magazine de la tara cu furaje si alte produse care dincolo nu le gasesti fiind restrictionate. A fost prin aprilie o mare actiune DEMETRA de la ANAF si s-au luat sute de probe ….. si pauza. Nu s-a mai discutat nimic despre rezultate. Sunt convins ca daca erau depasiri de pesticide era un tam-tam super mare si erau pline ziarele si televiziunile cu acest subiect. Asta se intampla pentru ca mai nou consumatorii vor rosii in decembrie, candva mancam legume si fructe in sezon, asa ca nimeni nu ne poate oblica sa cumparam prosele aduse de dincolo, dar cu toate astea le merg bine vanzarile comerciantilor :-).

  5. Nae Răspunde

    Subscriu Baskint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.