Ultima actualizare: azi, 22:34
Locale

Spital nou în municipiul Satu Mare. S-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate

În data de 23 iulie 2019, a fost semnat contractul de servicii pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului care vizează extinderea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare.

Câștigătoarea licitației este firma PGA Markers SRL din Timișoara, iar contractul a fost semnat de către vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus și de reprezentantul firmei câștigătoare, Claudiu Pralea, în prezența directorului executiv al Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, Cristina Ștern. Firma PGA Markers SRL are la dispoziție 45 de zile pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Investiția de extindere de la SJU Satu Mare prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente în prezent, clădirea actuală păstrând caracteristici de compartimentare şi de dimensionare din anii 1970.

Corpul nou de clădire din incinta SJU Satu Mare este prevăzut cu o suprafață construită la sol de aproximativ 1320 metri pătrați, cu regim de înălțime subsol, parter, 6 etaje şi un etaj tehnologic cu heliport, cu o suprafață desfășurată totală a construcției de aproximativ 10.500 metri pătrați. În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (Neurologie, Interne, Oftalmologie) din Spitalul Vechi în locația principală a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, asigurarea unei locații adecvate şi sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului, peste nivelul superior al noii aripi de clădire.

Proiectului regional ”ROcHUs – Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties”, se realizează prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, ce asigură o finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională în proporție de 85% din cheltuielile eligibile, la care se adaugă o cofinanțare națională în proporție de 13% din cheltuielile eligibile pentru partenerii din România, iar contribuția proprie a partenerilor este de 2%. Bugetul total al acestei investiții este de 13.900.000 Euro, inclusiv TVA.

3 comentarii

 1. DESTEPTUL :D Răspunde

  Ma bucur de aceasta investitie si extindere dar ma intreb, forta de munca va mai fi pe cand va fi gata investitia. Toti tinerii si nu numai doctori fug in tarile vecine….. pacat…

 2. Sziszi Szilágyi Răspunde

  Lejer fraților ca nu va fi absolut nimic din toată pălăvrăgeala asta așa cum nu avem centura, poduri, pietonale, centru istoric închis și reabilitat etc etc. Studii de rahat cu bani aruncați pe geam cu efect de bumerang. Aceeași Mărie cu alta pălărie. Priviți orașul plin de hoți, Drogați, curve infecte, cerșetori jenanți, terase părăsite, haos la tot pasul și corupție la ordinea zilei.
  Avem accidente după accidente, amenzi și impozite maxime vărsate la buget de nu-ți vine sa faci nimic ca sa ieși cumva la suprafața, linia de plutire a sătmărenilor este demult sub limita de înec iar geamandura speranței e undeva dincolo de lumina de la capătul tunelului.
  Este o gașcă de bandiți și tâlhari profesioniști care conduc acest oraș și frânează orice tentativa de a mai face ceva util pentru soarta acestei urbe.
  Nu au pic de rușine pentru mai marile grotești spălări de bani prin organizarea tuturor festivalurilor posibile și imposibile unde mâncarea jenanta și jaful la drumul mare e parte din cotidianul cert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.