Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Amenzi drastice pentru medicii care lasă pacienții de la Urgențe să aștepte cu orele pe hol

Medicii şi spitalelele care-i lasă pe pacienţi să aştepte ore în șir, la Urgenţe, pentru a fi investigați, riscă sancțiuni mai mari. Această măsură vine după Hotărârea adoptată de Guvern pentru creșterea amenzilor.

Dacă pacienții sunt preluați într-un interval de timp mai lung decât cel prevăzut în proiectul adoptat, medicii sunt pasibili de o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, iar spitalele pot fi amendate cu maximum 30.000 de lei din aceleași motive.

Timpii legali de așteptare la Unitatea de Primire Urgențe sunt cuprinși între 0 și 240 de minute, în funcție de gravitatea urgenței. Pacienții puși să aștepte ore în șir până să fie văzuți de un medic sunt invitați să facă plângere la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Ce prevede Hotărârea de Guvern adoptată ieri, 27 august:

,,Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 20.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

  1. a) preluarea pacientului de către personalul UPU sau CPU într-un interval de timp mai lung decât cel prevăzut de reglementările legale în vigoare;
  2. b) reținerea echipajelor de urgență din cadrul serviciilor de ambulanță sau SMURD de către medicii din UPU ori CPU sau medicii de gardă din spital, încălcându-se astfel reglementările legale în vigoare;
  3. c) neanunțarea din timp a sosirii și/sau neinformarea asupra datelor clinice despre starea pacientului și tratamentul aplicat acestuia până la momentul respectiv a personalului din UPU sau CPU de către echipajele care transportă pacienți aflați în stare critică, conform reglementărilor legale în vigoare.”

2 comentarii

  1. Adinutza Răspunde

    Au de unde…La cât de plin le e acum buzunarul ii doare fix in pix.

    • Adinutza sugi puta Răspunde

      Asta era problema ta mereu contra medicilor, salariile lor. Esti o frustrata cu 10 clase, precis vinzi paine pentru ca altceva nu te duce capul. Mereu te-ai luat de medici ca ti l-au omorat pe tatal tau, ai comentat ca in raportul medico legal au scris numai minciuni, tu mare specialista pe salariul minim pe economie, Ti-am mai recomandat sa-i dai in judecata pe acei medici care ,, ti l-au omorat pe tatal tau perfect sanatos si au scris numai minciuni,,.
      Dar nu ai facut-o pentru ca nu ai motive, esti doar o barfitoare nesimtita care este frustrata ca nu mai incaseaza pensia lui tati!!! Amenda nu se da chiar tac pac, se face o analiza si se vede ca este insuficient personal medical la cati merg la urgente chiar si cu o simpla durere de masea. Daca acesti indivizi colorati mai ales si care nu sunt asigurati suna la 112, ambulanta e obligata sa mearga la caz si sa-l bage in fata ta pentru ca a sunat la ambunanta. Pentru ca nu sunt asigurati, trebuie sa plateasca serviciile medicale, spitalizarea etc. Dar daca suna la 112, prin Constitutie se garanteaza dreptul fiecarui cetatean la serviciul medical de urgenta gratuit, asa ca il baga in fata ta din obligatie si tu stai si astepti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.