Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

AUDIERI. Copii germani abuzați și ținuți în sclavie, în Maramureș. Mărturiile acestora

Minorii audiați de DIICOT în dosarul de sclavie din Maramureș au relatat în fața procurorilor cum erau puși să muncească și să care pietre și lemne, cum erau închiși în camera de pedeapsă sau cum li se lua farfuria din față când nu mâncau suficient de repede, transmit jurnaliștii Digi24.

Procurorii DIICOT au audiat, potrivit unor surse judiciare, patru copii, care au povestit cum erau chinuiți în centrul din cadrul proiectului social Projekt Maramureș.

Unul dintre tineri a povestit că nu a spus nimănui ce se întampla în centru deoarece regula era să nu dețină nimeni telefon, iar în primele patru luni nu aveau voie să-și contacteze familia. Atunci când vorbeau totuși cu familiile lor, ei erau supravegheați și nu puteau spune ce îndurau în centru.

De asemenea, un tânăr a încercat să fugă pentru că a fost pus să muncească în condiții grele și, drept pedeapsă, a fost închis într-o cameră de pedeapsă aflată la o distanță de 5 minute de mers pe jos de centru.

Acolo, tinerii pedepsiți erau închiși și nu puteau merge nici la toaletă.

Tinerii germani ținuți în sclavie, obligați să muncească 10 ore pe zi

În privința activităților la care erau supuși tinerii, aceștia au spus că aveau program care începea la ora 8 dimineața și, până la ora 18, erau puși să care pietre, beton, lemne.

Altul a precizat că a fost lovit de mai multe ori fără motiv și a rămas 3 săptămâni la izolare pentru că a spus că nu mai poate lucra pentru că este prea obosit. Supraveghetorii l-au lovit până i-a curs sânge din nas.

De asemenea, tinerilor care nu mancau suficient de repede li se lua farfuria din față. Cu toate astea, erau certați că sunt prea slabi și nu trebuie să arate că sunt supuși unor rele tratamente.

Tinerii nici nu au primit tratamente medicamentoase, deși ar fi trebuit și nici nu au mers la școală sau participat la activități educative. Unul dintre minori a povestit că a primit un tratament medicamentos în Germania pe care trebuia să îl urmeze și în România, însă supraveghetorii l-au confiscat.

Mai mult, o tânără a spus cum a fost pusă să rupă așchii de lemn cu mâinile, apoi să le aranjeze și să facă ordine. Toată ziua a trebuit să facă acest lucru.

Când tinerii refuzau să lucreze, erau loviți deoarece, potrivit supraveghetorilor, munca era obligatorie. Unul chiar a încercat să se sinucidă, înghițind 30 de pastile găsite într-un sertar al supraveghetorilor sau a încercat să se taie cu o lamă pe brațe.

Unul dintre cetățenii germani suspectați în cazul de sclavie din Maramureș a fost reținut. Este cea de-a patra persoană reținută în acest caz. Ambasada Germaniei din România a fost anunțată despre acest caz, anunță DGASPC Maramureș, copiii urmând să aibă parte de asistență socială până la preluare.

Mai multe percheziții au avut loc, marți, în Maramureș, la un grup infracţional bănuit de trafic de persoane, din care fac parte și doi cetățeni germani, soț și soție. Grupul este suspectat că aducea copii din Germania pentru „reeducare”, dar îi folosea pentru munci epuizante. Copiii erau ținuți în sclavie, umiliți și bătuți.

Sursa: Digi24

Un comentariu

  1. dorel Răspunde

    Măcat schimbați poza. Copii exportați de minunatul stat merkelian erau toți copii-problemă, consumatorii de droguri și care au săvârșit fapte penale. În poză sunt niște puradei de ai noștri, n-au nici o legătură cu articolul. Ăia trimiși aici au fost practic expulzați de sistemul lor pentru că nu mai știau ce să facă cu ei. Ceva de genul: “Luați-i și spălați-vă pe cap cu ei. Na, vă dăm și niște euroi pentru fiecare să nu vă plângeți”. Eu nu cred că nu se știa. S-a scos cazul acum de la naftalină că e de “sezon” și mai deturnăm atenția de la Simona sau Alexandra.??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.