Campionatul de fotbal al preoților, la Satu Mare! Vin echipe din toată România. În Satu Mare se vor confrunta echipele de fotbal ale diferitelor dieceze și eparhii catolice din România.
Pe 3 și 4 septembrie în Sala de Sport Both Katalin din Satu Mare se va organiza campionatul de fotbal Calix Sacerdotum. Competiția fotbalistică este disputată între echipele de fotbal ai diferitelor dieceze și eparhii, membrii echipelor fiind preoți, care luptă în culorile comunităților lor – cu siguranță existând și stranieri.
Echipele ajung din diecezele și eparhiile: Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, Dieceza Romano-Catolică de Iași, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Eparhia Greco-Catolică de Lugoj, Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Dieceza Romano-Catolică de Oradea, Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara.
Marți dimineața, la ora 9,00, va lua start competiția cu deschiderea oficială, iar apoi meciurile se vor derula cu reprize de 10 minute – până după masă. Semifinalele campionatului vor începe miercuri de la ora 9:30, după care va avea loc și finala. Anul trecut, de altfel, echipa Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare – echipă gazdă – a terminat pe locul doi în Calix Sacerdotum.
Echipa gazdă este alcătuită din: Czier István Csaba parohi de Foieni, Harsányi László decan de Ardud (căpitan de echipă), Luczás Antal Lóránt proh al comunității Sfânta Familie din Satu Mare, Melega Péter director economic al Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare, Vadas Krisztián paroh greco-catolic de Carei, Varga Lóránt preot al Diecezei Debrecen- Nyíregyháza născut la Satu Mare, Vass Loránd paroh de Seini, Veres Attila paroh de Baia Sprie, Zelicskovics József paroh greco-catolic de Turulung.
Tragerea la sorți al preliminariilor va avea loc luni, după acesta se va cunoaște ordinea duelurilor. Meciurile vor fi arbitrate de arbitrii profesioniști. Este așteptată prezența spectatorilor, intrarea fiind liberă.
Adică fără înjurături.
Daca era vorba de alta religie, atunci de mult erau comentarii rautacioase! Frumos din partea preotilor ca mai fac si astfel de activitati! Eu as propune ca turneul sa fie unul de caritate si sa fie donat pentru o persoana aflata in necaz!
@dnd, nu e nimic nou doar pentru unii. Acest turneu se organizează de vreo 30 de ani. Unii au aflat doar acum. Și ce să doneze după tine? Crezi că e cu taxă la la ortodocși orice?
Si sa se strige: puie msd!
ala care a sris inaintea mea sa-mi suga acadeaua !!!
Poate îl învață maicata cum :p
Maaama, ce dea ninja!
Bagati si niste femei intre ele, sa fie mai naspa 🙂
Ce spectatori la ora aceea? Trebuiau să-l organizeze de la ora 17!
Cum s-ar putea intersecta religia cu sportul, in particular cu fotbalul? Ambele activitati, pe undeva necesita multa rigoare atat fizica cat si mentala, ambele pun in valoare echipa, sa zicem si mai putin individul, cu alte cuvinte ar avea cateva puncte esentiale comune. Ce le-ar putea deosebi?-poate promisiunea ca in sport te poti realiza in timpul vietii, pe cand in religie premiul vine dupa moarte, in primul caz fiind de ordin material iar in al doilea de ordin spiritual. Concluzia mea ar fi ca sportul nu dauneaza religiei ci mai degraba vine ca o completare a ei. Marele castig vine, dupa mine, vine cand sportul beneficiaza de aportul religiei, adica cand sportivul crede ca sportul pe care-l practica este cumva apreciat de divinitate. Ma gandesc la marile realizari fotbalistice romanesti dar si a altor sporturi cand semnul crucii este afisat public, vezi cazurile lui Puiu Iordanescu si a Simonei Halep.
Parintii tai sunt frati? Adica daca 12 oameni vor sa joace footbal, handball, voley sau sah, si ei is, catolici, penticostali, iezuiti sau satanisti, ce te fute pe tine? Adica mereu trebuie sa se rezume la bani? Lasa-i in truda lor sa isi foloseasca energia fara conotatii religioase, ce pusca mea de logica trebuia sa aiba activitatea lor sportiva? Daca erau 22 de ortodocsi care jucau footbal pentru in copil cu 4 maini si 5 picioare si 20.000€ donare pentru el, te incalzea cu ceva? Ia zi, ai fi cumparat pentru o cauza “nobila”?.
C-blok, esti un frustrat!
Habar nu ai de nimic
@Ana, consider că nu te-ai adresat mie pentru că nu ai fost în stare nici măcar să-mi reproduci numele. De altfel nu am înțeles reacția ta nu că m-ar interesa.
Ce treaba au ortodocsii cu articolul, in cauza? Nici una. Pare ca ai acumulat nistre frustrari de care nu poti scapa. E de prisos sa ne lansam in polemici care nu fac decat sa ne invrajbeasca, dupa cum cred ca e de prisos sa spun ca gresesti, referindu-te la ,,costurile” de dincolo de gardul tau. Articolul face referire la un fapt banal, iar tu cauti sa-ti dai cu parerea despre un alt fapt; e ca si cum, citind un articol despre cartofi, sa iti dai cu parere despre renastere si cultura…
Esti din alt film.
@Ana dragă, ai observat ce am scris după 3 zile? Felicitări! Și preoții catolici au hibele lor dar ei măcar mai coboară-n popor și mai discută cu enoriașii. Și acest “campionat” este ideea lor se derulează de mult sub diverse forme. Sub actuala formă este ediția a patra. Pe popa ta ce a împiedicat să n-o facă? Burta. Eu măcar știu despre ce e vorba @Ana pe când tu comentezi așa numai să nu te plictisești. Ești efectiv de pe altă planetă. Ce ar fi ca o singură dată în viață să ai o inițiativă a ta, nu să te bagi în ceva gata conceput? Știu că-i greu, necesită logică, timp și multe alte chestii ce nu le poți căpăta la mall sau la reduceri.
La Zilele Partium așa hulite de unii a fost organizat un talk show “Spune-i în față popii” în care oamenii puteau aborda preoții prezenți (neechipați complet în “uniforma” lor) cu diverse probleme. Na fă asta cu popa ta!!!