Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Cinci idei și oportunități pentru pasionații de sport, la cea de-a XVIII-a ediție a Zilelor Partium

Ce înseamnă distracția și divertismentul pentru fiecare dintre noi? Unii oameni se bucură de programe culturale, în timp ce alții sunt foarte entuziasmați de concerte. Există, de asemenea, oameni care în calitatea de ambasadori ai sănătății își petrec timpul liber practicând sport. Zilele Partium din acest an au incluse în program evenimente și pentru această categorie de vizitatori.

Organizatorii PMN au în vedere o serie de evenimente care să corespundă tuturor pretențiilor. Evident că dintre acestea nu puteau să lipsească manifestările dedicate pasionaților de un stil de viață activ. Am venit cu cinci idei pentru aceștia”, a spus Szénás Szabolcs, coordonatorul programelor.

Confruntări strategice

Pentru prima dată în acest an, Turneul de șah din cadrul Zilelor Partium a fost împărțit pe trei categorii de vârstă, 0-10 ani, 10-14 ani și 14-99 ani, competiția urmând a se desfășura în perioada 23-25 august. Meciurile din cadrul competiției vor fi astfel organizate încât acestea să fie cât mai echilibrate, ca urmare în acest an ele vor fi o experiență mai plăcută și pentru începători. După anunțarea rezultatelor, cei mai pricepuți strategi vor primi diplome și cupe. Organizatorii așteaptă concurenții să se înregistreze în prealabil la numărul de telefon 0770 796 824, dar tot aici se pot face propuneri și pentru idei noi legate de competiție.

Un sport al rațiunii, al puterii și al curajului

Ce sport pune în mișcare creierul și mușchii în același timp? Nimic altceva decât alpinismul. În cadrul Zilelor Partium, cei curajoși vor avea ocazia să își testeze aptitudinile vineri și sâmbătă. Peretele de escaladă ce va fi ridicat în Grădina Romei, deși poate părea prea puțin înalt, va reprezinta încă o provocare fizică și psihică considerabilă. Pentru a depăși această teamă, Asociația Salvamont îi va asista în acest sens pe doritorii curajoși. Alpiniștii începători vor fi prevăzuți cu hamuri și corzi de escaladă, astfel că orice căzătură sau accidentare este exclusă, mai mult, profesioniștii experimentați vor monitoriza fiecare pas al tinerilor cu inițiativă.

Probe de îndemânare pe bicicletă

Sâmbătă, terenul va aparține cicliștilor magicieni pe traseul cu obstacole amenajat în Grădina Romei. Câștigătorul competiției organizate de Clubul Sportiv Pro Racers și Asociația Carpatină din Transilvania va fi acel concurent care va termina cursa în cel mai scurt timp, cu cele mai puține greșeli. Nu vor lipsi nici capcanele, de acest aspect având grijă, cu siguranță, constructorii pistei. Câștigătorul va putea susține că este unul dintre cei mai iscusiți cicliști din regiune, având și o diplomă care îi va atesta abilitățile.

Nici iubitorii sporturilor nautice nu vor rămâne pe uscat

Asociația Caiac Smile organizează sâmbătă și duminică cursuri rapide interactive de caiac. Tinerii au ocazia să testeze acest sport în condiții naturale și în maximă siguranță. Cu ajutorul unui antrenor calificat, își vor însuși mai întâi elementele de bază pe mal, iar apoi vor merge pe apă. Însă în caiac au acces doar purtând veste de salvare, iar deplasarea cu viteză nu este permisă. Instructajul continuă apoi pe lac. Adulții nu sunt excluși de la distracție, deci oricine prinde chef de vâslit se poate alătura.

Dans și fitness? Zumba!

Dragostea pentru muzică și mișcare a dus recent la apariția zumba ca o combinație între dans și fitness. Sâmbătă de la ora 10:30, instructoarea Mezei Bea invită vizitatorii la o petrecere de zumba în fața scenei Ecomatrix din Grădina Romei:

Aduceți cu voi bună dispoziție și îmbrăcați-vă confortabil. Este tot ce aveți nevoie pentru a vă simți bine la o petrecere în aer liber. Veți vedea cât de benefică este o jumătate de oră de dans, pe muzică tonifiantă, încă înainte de prânzul copios! Nu vă faceți griji dacă nu cunoașteți pașii, pentru că vă veți însuși elementele de bază în câteva minute, iar apoi distracția își va intra în rol”, transmit organizatorii evenimentului.

Așadar, în cadrul Zilelor Partium vor fi programe pe gustul tuturor, în consecință nu veți nevoiți să renunțeați nici la mișcare, dar nici la manifestările festivalului. Singurul efect secundar ar putea fi o ușoară febră musculară.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.