Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Controale la secţiile de psihiatrie. Pintea: 80% din manageri nu au ce căuta în funcții

Ministerul Sănătăţii va efectua controale la toate spitalele de psihiatrie din ţară,  în urma cazului de la Săpoca, unde un pacient a omorât alte patru persoane internate a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea a declarat că 80% din managerii spitalelor nu au ce căuta în funcții, nefiind pregătiți.

“Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul începe abia acum, controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente de măsuri de siguranţă, dar şi la spitalele de psihiatrie din ţară. Ministrul Sănătăţii nu poate să meargă în fiecare spital din ţară, dar Direcţiile de Sănătate Publică au reprezentanţi în cadrul Consiliilor de Administraţie, care se pare că fac multă figuraţie, aşa este. Aceste Consilii trebuie să aprobe bugete, să aprobe planuri de achiziţii. Sigur, acum spitalul spune: ‘nu am buget’, deşi are, pentru că angajează cheltuieli. Sunt mai multe aspecte pe care le vom verifica concret, vom începe cu aceste spitale pe măsuri de siguranţă, spital de psihiatrie, şi verificări la modul de funcţionare a Consiliilor de Administraţie a Comitetelor Directoare”, a declarat Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a punctat faptul că 80% dintre manageri ”nu au ce căuta” în sistemul de sănătate şi a adăugat că va fi grăbit procesul privind ”implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri”.

6 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    La Satu Mare există un singur MANAGER, doctorul Sergiu de la pneumologie. Ceilalți sunt numiți politic!

    • Cocojambo Răspunde

      Problema este că în marele nostru sat poți să numeri pe o mână câți doctori-doctori avem. Posesori de diplomă în medicină sunt cu carul, doctori mai puțin. Dacă face control amu la psihiatrie și să zicem îi schimbă problema persistă în continuare.

    • abc Răspunde

      Asa este.
      E si manager dar si medic, cum rar gasesti prin urbea noastra.

  2. Nimeni Răspunde

    Ce-ai semanat aia vei culege. La noi peste tot s-a semanat material prost, vicios si alunecos. Inca in orasele mai mari situatia este cum este dar in cele mici lucrurile stau mult mai rau. Eu nu vad cum s-ar mai putea schimba ceva. Spre exemplu cred cu tarie ca daca un medic si-ar fi facut temele cum trebuie presupusele crime din Caracal nu ar fi avut loc.

  3. cocodoki Răspunde

    vai de capul lui Mark , ce privire are , oare ce-i mai face fosta preoteasa Motoc(Buda) ?…fain fecior

  4. Lili Răspunde

    Statul paralel i-a pus in functii … Nasol ca purtatorul de stindard al luptei contra statului paralel este la Rahova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.