Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

FOTO. Ákos, recital de excepție la Zilele Partium. Mii de sătmăreni au cântat alături de solistul maghiar

Zilele Culturale Maghiare Partium s-au încheiat la Satu Mare cu un recital extraordinar susținut de solistul maghiar de muzică ușoară Ákos. Mii de persoane s-au adunat duminică seara în parcarea hipermarketului Auchan de pe Drumul Careiului și au cântat alături de celebrul cântăreț.

Solistul maghiar de muzică ușoară, Ákos, deținător al premiului Kossuth, a aniversat împlinirea a 50 de ani de viață și 30 de ani de carieră muzicală cu un turneu special, iar una dintre locațiile în care a evoluat va fost Satu Mare, asigurând concertul de închidere al celei de a XVIII-a ediții a Zilelor Partium.

Tehnologia profesională de sunete și lumini, sonorizarea perfectă, atmosfera debordantă și reprezentația excepțională a solistului Kovács Ákos au oferit publicului o experiență unică, exact așa cum anticipa organizatorul principal al Zilelor Partium, înainte de debutul evenimentelor.

,,Ne-am prezentat Sătmarului. A fost uimitor, cine a fost acolo știe. Vă mulțumim din suflet! Vom reveni!”, a fost mesajul postat de Ákos pe pagina sa de Facebook.

 

47 comentarii

  1. Coco Cutunio Răspunde

    Concert de nota 10 !!Am fost mii de romani la acest concert,pentru ca iubim muzica si nu facem politica !!

    • dnd Răspunde

      Unde au fost mii de romani? Crezi ca daca stai in Satu Mare si vorbesti doar maghiara ca limba romana este limba straina pentru tine, atunci te poti numi roman? Votati UDMR si o sa invatati maghiara cu forta!

      • Rodica Răspunde

        Le-o fi cerut buletinele la intrare ; ia sa facem numaratoarea romanilor la eveniment , sa vedem care ,ce se declară ? Ca doar sunt obisnuiti cu ….numaratoarea , de la europarlamentare , unde in judete cu populatie zero maghiara , udmr-ul a obtinut locuri eligibile ( altfel , ieseau sub pragul electoral )! Atat a inteles acest Coco Jambo din aceasta manifestare ( si trebuie sa reamintesc , iarasi , ca nu au drepturi , din acest motiv pot sa-si organizeze si promoveze limba si cultura , nu ?!) , ca-n rest , textele pieselor si ce s-a mai vorbit pe-acolo nu cred c-a priceput !

        • Rozdick Răspunde

          Ideea e ca nu se compara cu un concert de zilele orasului nici ca sonorizare, lumini, efecte, etc…se vede ca sunt mai aproape de vestul Europei. Spectatorii erau mai civilizati (presupun 80% unguri minoritari considerand ca romanii nu vb in limba maghiara, suficient de multi cat sa umple o buna parte din parcarea de la Auchan ) decat atunci cand se organizeaza zilele orasului cu toate ca nu am vazut nici un politist sau vreun jandarm. In general minoritatea cum iti place tie sa-i spui e mai civilizata decat marea majoritate se vede diferenta si in satele populate de minoritati fata de cei autohtoni de vreo 100 de ani incoace.

          • dnd

            Daca tot nu va place de taranii nostrii si needucatii din Romania, atunci ce ar fi sa mergeti in Ungaria? Acolo sunt sigur ca toti sunt civilizati si poate o sa va placa mai mult decat aici!

          • Rodica

            Si-atunci tu ce cauti în ….necivilizatie ? A , stiu – in stepa n-aveai pe cine sa ….civilizezi !

        • Calin Răspunde

          Femeie tie ar trebui sa-ti ceara adeverinta medicala de la psihiatrie.

          • Rodica

            Cine să o ceara ? udmr-ul ? Numai dupa ce-o primesti si tu , dragule !

      • Gabor Răspunde

        E angajat la primărie să scrie prostii??? :))) propagandă de doi bani

  2. satmareanu' Răspunde

    Poate la concert nu, dar Gradina Romei a fost plina de satmareni, atat maghiari cat si romani.
    Eu zic ca a fost o reusita, o imagine buna orasului nostru.

    • Rodica Răspunde

      De când e orasul acesta , eu asa stiu ca aceasta gradina este domeniu public , deci apartine tuturor cetatenilor ; asa ca nu vad care e problema c-a fost plina de satmareni , vorbitori de romana sau maghiara ! Cu toate ca , unii au cam acaparat-o ( era sa zic si-au însusit-o ) !

  3. Rozdick Răspunde

    @dnd asa este numai ca nicaieri in Europa nu poti spala de pe tine faptul ca esti nascut tara asta nici macar in Ungaria ….asa ca ghinion :-).

    • dnd Răspunde

      Daca tu locuiesti cu mine in tara mea, atunci am pretentia sa imi cunosti si limba, dar sa si respecti regulile bunului simt macar! Daca eu te primesc la mine in casa, asta nu te face liber sa imi pui dulapul unde vrei tu sau sa vorbesti intr-o limba pe care eu nu o cunosc! Tu esti musafir si cer doar respect din partea tuturor maghiarilor la mine in tara! Din pacate tot maghiarii spun ca sunt nedreptatiti…

      • Rozdick Răspunde

        Gresesti! Nu confunda istoria cu casa TA! Aici tu nu ai primit pe nimeni la tine acasa, cladirile din oras in centrul vechi sunt mai vechi decat Romania si nu sunt construite de romani, pornim de-acolo….si cam atat.

        • dnd Răspunde

          Prietene tu nu vezi cand intri prin Vama Petea din Ungaria ca intri in Romania? Ma doare pe mine in cot ca ii constructie ungureasca o cladire sau doua, dar esti in Romania! Deci este casa MEA aceasta TARA numita ROMANIA!

          • Pop ioan

            Dar Tu,prietene dnd ,ai observat ca atunci cind iesi din Csengersima si intri in Petea,esti mai tinar cu cel putin 50 de ani?? Eu am observat si nici nu sint singurul.

          • dnd

            Ce spui tu aici nu are legatura cu ce se discuta mai sus! Una ii sa fi inapoiat si alta ii sa spui ca Romania sau mai exact Satu Mare a fost facut de maghiari! Chiar daca a fost, atunci stand sa analizam acest verb este la trecut, deci ”a fost” nu este sinonim cu ”este”! Romania chiar daca este asa inapoiata cum tot pretindeti si este populata de oameni necivilizati, atunci de ce nu mergeti intr-o tara care este mult mai buna decat ea? Poti pleca linistit in Ungaria ca nimeni nu va plange dupa tine sau sa te opreasca!

      • Yon Răspunde

        Salut,
        România sprijină etniile de pe teritoriul ei,le respectă drepturile și libertățiile,înțeleg asta,dar nu pot tolera în niciun fel,implicarea guvernului maghiar prin diverse asociații și chiar partide așa zise politice.Asta nu mai pot tolera.Asemenea “scăpări” ar trebui sancționate de către statul român,care din păcate,prin oamenii aflați la conducerea sa,sunt mai implicați în campanii electorale prezidențiale…
        Nu spun că acest eveniment este cu implicații de stat,pentru cei ce mă vor critica,dar nu sunt așa naiv să cred că este doar așa…
        Și alte țări din UE au minorități,dar totul se desfășoară decent.
        Și ca și o întrebare:înțeleg faptul că sunt zilele culturale maghiare,dar de ce în Austria spre exemplu,astfel de activități nu au loc sau cel puțin nu la anvergura aceasta?

  4. Calin Răspunde

    Provocatori nenorociti.

  5. Andrei Răspunde

    Ia mai lasati frati romani treburile cu “tara mea ” ! tara asta la care tot faceti referiri , exista doar de 100 ani , peste doi ani ! tara asta la care tot faceti referi exista doar pentru ca cei putin destepti platesc niste salarii exorbitante armatei , si iesiri la pensie la 45 , militiei , si securitatii ! daca ei nu ar fi platiti , tara asta de mult nu exista ! ia aratati-mi si mie unde mama focului erati ca si tara , pe o harta de 150 ani a Europei ? si nu in ultimul rand : ia spuneti-mi voi , mari romani iubitori de glie si de neam , unde mama focului mergeti de luminatii la mormintele bunicilor si strabunicilor ? ca eu aici la 10 km !!!!!
    p.s. voi va-ti furat pe voi insiva : ati interzis practicarea religiei greco-catolice romanilor Ardeleni , acelor romani car s-au adaptat cerintelor ardelenesti , si i-ati fortat peste gat ortodoxia ! frate pe frate o omorat pentru asta !

    • dnd Răspunde

      Nu cred ca te roade pe tine unde era aceasta tara sau unde este, cel mai important lucru este ca exista Romania! Nu iti convine, atunci esti liber sa pleci in ce tara doresti, pana cand exista Romania trebuie sa respecti limba si cultura acestei tari si sa nu o denigrezi!

      • Valahia Răspunde

        Draga dnd, nu da din gura ca un prost, ca un infantil bai. Da tu crezi ca istoria s-a oprit? ☺️

    • Mihail Răspunde

      @Andrei zis Andras:Esti sigur ca nu ai ramas in gat cu ceva lins duminica seara?Dupa lalaielile tale,tare semeni
      cu figura ultimului drogat,ce a gresit drumul spre Ungaria muma!Ungurii au doar specimene din astea?Am prieteni ce sunt cu cateva clase peste orataniile astea care posteaza aici!Hororr…

    • Eu Răspunde

      Greco Catolicii nici cai nici măgari…..religie inventată……….

      • Johny Cash Răspunde

        Vezi aici te inseli amarnic. Dar ce sa faci ce zice popa ortodox e litera de lege pentru tine. Sa nu cumva sa pui mana pe o carte sa verifici informatia!

  6. Zohan Răspunde

    Sincer nu are rost….in orice tara civilizata exista diverse sarbatori culturale, cel mai bun exemplu e SUA cu Saint Patrick’s day unde cred ca ia o anvergura mai mare decat aici. Oare irlandezii au infiintat SUA? Nu cred ca s-a exagerat cu ceva zilele astea, si in Timisoara sunt sarbi destui, tot asa sunt concerte cu artisti din Serbia si nimeni nu are nici o treaba. Cand au intrat pe scena, o parte din spectatori au plecat si evident majoritatea dintre cei care cunosteau trupa si intelegeau versurile au ramas.

    • dnd Răspunde

      Eu unul nu am treaba cu festivalul in sine, dar am treaba cu respectarea tarii in care traiesc si a limbii… Cat timp te respect, atunci am pretentia la randul meu sa primesc acel respect! Am vizitat Ungaria de multe ori si i-am respectat pe cei de acolo, iar pe langa faptul ca nu cunosc limba maghiara am mers cu dictionar dupa mine pentru a putea conversa cu cei de acolo! Ajung niste vremuri cand va trebui sa port dictionarul Roman-Maghiar dupa mine si in Romania… Cat timp va respect tara, atunci pretind acelasi respect si fata de tara mea!

      • aldo Răspunde

        Despre ce respect vorbesti ? ce sa sa respecte ? cu ce ai fost tu deranjat ?

      • dorel Răspunde

        @dnd. Un om cu rădăcini de prin Sătmar cam știe un minim de maghiară. Asta spune multe despre tine. Sârmă!!!!

      • Swiss Răspunde

        Dar putem scapa de oltenii ca tine, draga dnd, din orasul asta odata? Du-te si nu te mai intoarce… ia-l si pe Coica, si mergeti unde vedeti cu ochii. Un satmarean care are strabunicii ingropati pe aceste meleaguri nu gandeste niciodata ca tine.

  7. Tabu Răspunde

    Dragi vlach.Ati fugit din fata turcilor in Ardeal , si acuma el al vostru.Acuma fugiti de propriul neam politic in toata Europa. Peste 100 ani va fi oare al vostru?

    • Tatoo Răspunde

      Imbecilule! Ai fugit tu de la corhazu de bolunzi… te cauta Enatescu prin oras, cu camasa de forta pe bancheta din spate…

    • dorel Răspunde

      Iartă-i pentru că nu își dau seama!? Deocamdată avem vreo 5 milioane de români în diaspora. E bine, zic eu, pentru că acum un an erau cam 4. Deci evoluăm! Important e că ungurul ăsta a avut curajul să cânta. Restul nu contează. Numai ungurii sunt singurul bai în țara asta. În curând fraților toți vom fi minoritari în scumpa noastră țară. Asta mulțumită politicienilor și mulțumită natalității la țigani. Dar important e Akos ăsta, săracul nici nu știa! Nici nu știți ce mici sunteți cu gândirea asta a voastră! Urlați după respect când nici voi nu știți să dați. Nici unii, nici alții. Mergeți la vot când trebuie nu în altă parte ca să scăpăm de paraziții noștri.

  8. Feri Răspunde

    Auziți măi fraților “pevecistăpâni”, primiți un sfat de la un “bozgor”? Dacă tot cereți respect de la noi, ia mai faceți și voi un mic efort și învățați unde sunt caracterele diacritice pe tastatură, că sunt numai 5 bucăți. Știți alea: “ăâîșț”. Că așa cum scrieți voi, nu este altceva decât violarea limbii voastre materne.
    Cu respect!

  9. Spitalul de nebuni - secția Caracal Răspunde

    Constat că unii tot comentează și nu se mai opresc. Am și eu o întrebare către ei. În opinia lor ei sunt hipersupertoleranți față de toți, asta este impresia mea. Singura problemă este că aceste minorități dacă tot coexistă pe acest plai mioritico-pontico-carpatic de ce franțu vorbesc altă limbă?
    @Dnd asta este în special pentru tine. Spune te rog cu ce ți-a lezat mândria ta acest concert? Nici măcar nu a fost în Centrul nou. Eu cred că nici nu știai de Akos acum o săptămână.?

    • Rodica Răspunde

      Se vede ca nu ti-ai luat ….tratamentul ! Singura problema in tara aceasta este ca , aceasta minoritate – maghiara- nu o respecta ( despre Romania vorbesc) ! In rest , nu avem probleme cu NICI O minoritate ! Si stii de ce ? Fiindca nici una dintre ele nu este atăt de absurda in pretentii , cum este cea maghiara ! Daca n-ai priceput , strict problema ta . Punct!

      • Spitalul de nebuni - secția Caracal Răspunde

        @Rodica dragă alias proasta satului! Da’ știu că tu ești bătută la cap! De la soare. Ți-au explodat cei 3,1415 neuroni de la căldură? Unde ai fost lezată concret cu ocazia asta?

        • dnd Răspunde

          Prietene, te cauta cei de la spitalul de nebuni si tu scri comentarii pe aici… Nu iti pierde timpul pretios din viata in aceasta urata tara, numita Romania! Pleaca dracu la tine in Ungaria si sa te intorci numa cand o sa se trezeasca din mormant Corneliu Vadim Tudor sa te cheme inapoi!

          • Spitalul de nebuni - secția Caracal

            @dnd. Vorbeam cu tine? Mi se pare că nu. Ia fă pași, nu sunt curios de elucubrațiile tale fantazmagorice. Du-te și adu-l înapoi pe WC Tudor dacă așa îți lipsește. Poate împreună cu Funar iar vă ocupați să vopsiți totul în roșu-galben-albastru pentru că văd că asta este important. Reține, tot timpul atenție la sârmă!

        • Rodica Răspunde

          Pacat de tine , esti caz irecuperabil …… .

          • Spitalul de nebuni - secția Caracal

            @Și tu dragă. Ești și un caz patologic. Ești mincinoasă și nu răspunzi la întrebări doar provoci. Ești ieftină și expirată. Ce te-a drenajat Akos? Uite eu n-am fost la concertul lui pentru că nu-mi place dar ce te-a deranjat pe tine? La shoping?

          • Rodica

            Acum , sa-ti reamintesc – postarile pe marginea articolului n-au început de la concertul artistului ; daca urmareai toate comentariile si le citeai , dar mai ales daca le pricepeai , ai fi observat ca nu m-a deranjat concertul lui Akos , sau cum l-o fi chemând ! Am comentat pe seama faptului ca cineva spunea ca au fost prezenti mii de romani in gradina Romei , la care , am întrebat cum si-a dat seama , ca doar nu i-a legitimat ! Ei , de-aici , au degenerat toate comentariile si unii au considerat de ….buna cuviinta si ….civilizatie sa împroaste cu injurii si un vocabular de mahala ! Pe cei de la neurologie sau psihiatrie nu i-am mai pus în calcul , ca n-avea rost …… . Acestea fiind zise , nu-mi mai bat capul cu tine , vad ca nu-ti revii din sevraj !

  10. Garuboz Răspunde

    Ma da in multi migratori s-a aprins baliga!

  11. Spitalul de nebuni - secția Caracal Răspunde

    “Stimată” @Rodica. După cunoștințele mele așa vagi, aproximative la spital nu sunt numai pacienți, mai sunt și doctori. Eu nu țin minte ca să mă fi semnat pacientul de la spitalul de nebuni, ori ba? Poate mă lasă memoria. Am doar o singură nedumerire. Văd că ai o problemă cu ungurii că toată ziua urlii că nu te respectă. Dacă nu este tu tot găsești motiv în “toleranța” asta a ta. Dar dacă prin absurd să zicem ai “scăpa” de problema asta a ta fundamentală și să zicem ar pleca toți ungurii (foarte slabe șanse, de fapt inexistente) cu cine te-ai război? Pentru că este clar că ai nevoie de asta pentru satisfacerea ta. Las-o mai moale fato, nu-ți fură nimeni țărișoara asta, voi distrugeți singuri. Doar uită-te la știri. Eu cu asta m-aș ocupa. Am ajuns acolo că ne e rușine în Europa că suntem români. Să nu spui că nu-i așa!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.