Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Cod galben la Satu Mare! Meteorologii anunță furtuni și vijelii, însă nu scăpăm nici de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță Cod galben de furtuni și vijelii pentru județul Satu Mare. Cu toate acestea, nu vom scăpa nici de caniculă.

Avertizarea Cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare în această după-amiază, luni, 26 august, la ora 14.00 și va fi valabilă până în această seară, la ora 22.00.

,,În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, spun meteorologii.

Cu toate acestea, meteorologii anunță că nu vom scăpa nici de caniculă.

,,Disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni (26 august) cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade”, mai spun meteorologii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.