Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Turiști străini șocați de ce au văzut în Satu Mare: ,,Parcă eram în filmele lui Hitchcock”

Un grup de turiști francezi în drum spre Maramureș au ajuns astăzi în municipiul Satu Mare. Oamenii pur și simplu s-au declarat oripilați de ceea ce au văzut și trăit astăzi în orașul vecin și spun că așa ceva nu au văzut în viața lor.

Pe vasiledale.ro au sosit o serie de fotografii realizate astăzi la o autogară din municipiul Satu Mare. Alaturi de fotografii, un turist francez a transmis următoarele detalii:

,,Dacă am fi știut unde trebuie să ne oprim nu ne porneam niciodată din Budapesta spre Satu Mare. Am crezut că vom câștiga puțin timp și vom ajunge la devreme în Maramureș, zonă pe care am mai vizitat-o și care ne-a impresionat. De aceea am decis să revenim.

De la aeroport am prins avut cu două ore mai devreme un mijloc de transport spre Satu Mare. Foarte aproape de Maramureș. Ne-am hotărât să pornim la drum, să mai vedem și alt oraș. Am rămas în centrul orașului. Frumos nu putem spune nimic. În drum spre locul de un trebuia să luam alt mijloc de transport am trecut printr-un parc. Frumos nu putem spune nimic. Însă ciorile ne-au terorizat. Toate hainele ne-au fost murdărite. Oribil. Parcă eram în filmele cu Hitchcock. Așa ceva nu am mai văzut în viața noastră.

Am ajuns și în locu de unde trebuia să luam autobuzul. Căldura sufocantă ne-a determinat să intrăm crezând că este puțin mai răcoare. Nici vorbă de așa ceva. Mai mult, pe scaune te puteai așeza să te odihnești. Pereții distruși. Prin tavan vedeai cerul. Era spart. Toaleta nu o puteai folosi. Murdărie peste tot. Miros insuportabil. Cum să aștepte oamenii în astfel de locuri. Cred că nici în cele mai sărace țări din lumea asta nu vezi așa ceva” a transmis pentru vasiledale.ro Jacque Bernard, turist francez.

Sursa: vasiledale.ro

 

14 comentarii

  1. Jomenfut Răspunde

    Băi ce oameni si frantujii ăștia! Trebuiau sa meargă la cealaltă “autogara”,cea inaugurată de cel mai imbecil primar al orașului,numitul Gyulea si lăsată in aceiași stare de labatrista Coica si mai nou de marele vizionar Gabor sfătuit de mai micul ,sau foarte micul vizionar Masculică!Acolo stăteau sprijiniți de un zid de beton plin de praf si noroi si se hăndeau prin boscheți!Satu Mare 2019 ,ura si la …autogara!

  2. Ionica Răspunde

    N-ai cu cine. Oras de tarani cu dintii cariati. Suntem Inca in lumea a 3 a. Chiar acum scriu commentul asta din Croatia. Astia is cu 50 de Ani peste noi , si ei o fost in razboi in anii 90

  3. y Răspunde

    Degeaba. Vom ajunge să fim cât de cât o țară civilizată ca afară în momentul în care vom dori acest lucru. Deocamdată suntem la ani lumină depărtare de asta. În cazul de față nu cred că era foarte greu să fie clădirea pusă la punct. Drept vorbind costa ceva bani dar într-o țară civilizată așa ceva e o maaare rușine. Noi nu suntem în asemenea “pericol”.

  4. pâr,pâr si poc,poc Răspunde

    chiar acu gabor pușcă ciori in gradina romei!daca credeti ca de rusinea francezilor ,va inselati amarnic! gabor pușcă tare ca peste cateva zile o sa-i fie gulasul pârțium prin de rahat si pene !si ca niciodata in 18 ani acu daca tot o sa fie gulasu plin de rahat a invitat si romanii !daca tot halim rahat sa o facem frateste !

  5. Tzurai Tza Răspunde

    Pe patroni nu-i intereseaza decat sa-si faca ei viloaie,cat mai multe,masini scumpe,haine de firma.Ba nu,mai stiu sa se planga ca nu au de unde da salarii mai mari decat minimul pe economie iar cand e vorba sa dea si la stat ceva,sunt in stare sa-si scoata un ochi sau sa fuga din Romania !!Tara lui basescu,a lui iohannis…In total 15 ani de ”capitalism” !!De dreapta!!!

  6. Bogdan Răspunde

    Vai de noi. Au venit Francezii in Satu Mare si sau mirat de ce au gasit. Sa mearga inapoi in Franta in Paris in parcul lor Central sa vada ce gasesc acolo. Prostitute, drogati, seringi peste tot.eu ma simt in siguranta in cacatul meu de oras cum il descriu ei, dar Oare si ei simt la fel in Tara lor? Sunt convins ca nu.

    • Rodica Răspunde

      Ai si tu in parte ceva dreptate , dar cred ca ar trebui sa ne preocupe si putin din imaginea pe care ne-o facem cu aceste spatii publice . Si , in primul rand , tine de cultura si mentalitatea noastra privind igiena si aspectul in care ne complacem sa traim ; pacat ca nu se poate …. simti mirosul (te-ai cruci, un om obisnuit cu conditii minime de igiena nu rezista 30 de secunde acolo ) – e focar de infectie , iar la o analiza de laborator cred ca iese tot spectrul de infectii si bacterii existente ! Intreb si eu – când au fost acolo in control cei de la ANSVSA , de exemplu , si ce au constatat , daca au fost ? Nici macar nu e nevoie de o investitie prea mare pentru a reconditiona si igieniza acolo , si apoi intretinut zilnic ( e greu sa dai cu mopul si peria pe cativa metri patrati , nu hectare !) dar , daca nu exista interes , ce vrem ? Nu-i bai , sa facem mall-uri ( ne luam comisionul aferent aprobarilor si autorizatiilor ) iar din banii incasati pe atatea sindrofii si zile ale orasului , judetului , strazilor , parcurilor , mai punem de-o ….economie (personala) si-n rest totu-i bine si frumos in orasul nostru !

  7. Bogdan Răspunde

    Aveti dreptate. Dar sa nu uitam ca acolo vedem doar ce lasam noi in urma, nu prea vezi un cetatean care Scapa mizeria din mana sa se aplece si sa o ridice. Daca aceasi persoane se duc in Franta, Germania etc stiu sa laude si sa intretina. Noi doar stim sa postam in ce hal ne arata pubelele din cartiere, parcurile etc dar uitam ca tot cetateni ai orasului lasa jegul in urma lor si asteaptam sa vina altii sa faca curatenie dupa noi. Atata timp cat avem aceasta mentalitate EU zic ca nu trepuia postata aceasta stire.

    • Rodica Răspunde

      Corect , dar ajungem deja la ….educatia pe care am primit-o si comportamentul pe care l-am invatat sau nu atunci când ajungem in spatii publice ! Si-ntr-adevar , unii care circula pe-afara , in Austria sau Franta , de exemplu , stiu ca acolo trebuie respectate cu strictete niste reguli elementare , iar când vin in tara scuipa cojile de seminte pe drum sau arunca te si miri pe unde mucurile de tigara ! Da , trebuie lucrat si la …..mentalitate .

  8. Un osan cufurit Răspunde

    Ce legatura are ANSVSA in toata povestea asta?doar daca autogara este un spatiu de alimentatie publica! Este foarte adevarat faptul ca avem o problema de cultura si mentalitate, dar pe Francezi ias ruga sa-si vizitexe gara din Lion!

    • Rodica Răspunde

      ANSVSA nu are doar compartimentul pentru protectia si siguranta alimentelor ; in cadrul acestei denumiri pompoase de ……agentie nationala intra si directiile pentru siguranta …..cetateanului , mai ales ca si in spitale sau cabinetele medicale individuale au obligatia sa faca controale pe aceasta tema ; iar acolo nu verifica …..alimentele , ci conditiile de igiena si siguranta sanitara . Sigur , putea sa mearga si Sanepid-ul sa vada cam ce …..oratanii circula pe-acolo , sau cei de la mediu sa masoare …..puritatea aerului respirabil in acele closete ; am dat doar un exemplu de cum se poate solutiona si de catre cine aceasta problema ! Dar in primui rand problema este la conducerea autogarii ; as asocia aceste poze cu indolenta , incompetenta si nerusinarea ce-i caracterizeaza pe onor conducerea autogarii ! Iar in al doilea rand , problema este la unii dintre noi , certati cu igiena si cu intretinerea unor asemenea spatii de utilitate publica ! Un sfat , pe final , ai grija unde te …….cufuresti ( urat spus , da te-nteleg , daca esti osan ) ca la asa conditii s-ar putea sa vizitezi -in cel mai fericit caz – dermatologul !

  9. y Răspunde

    @Rodica, ce te face să crezi că de exemplu pe cei de la mediu i-ar interesa această clădire-bombă când nu au fost în stare să finalizeze lucrările de închidere a gropii de gunoi din Satu Mare în 10 ani de la momentul închiderii și cu partea de finanțe bugetată? Noroc cu ministra că poate-poate acum se va face ceva. Despre cei de la Sanepid nici nu mai vorbesc. Problema în țara asta este că nu funcționează sau funcționează prost lucruri elementare.

  10. Bogdan Răspunde

    Doamna Rodica. Calatorind cu trenul am avut norocul sa intalnesc un grup de oameni muncitori cam 8 la numar care intre Satu Mare si Cluj au transformat toaletela trenului in baie comuna se spalau pe cap.,pe picioare sau schimbat si au aterizat in Cluj ca niste oameni civilizati. Dumneavoastra va dati seama ce oameni intra in 24ore in gara? Sau intreb EU nu ar trebui sa punem si la toalete 1 portar plictisit ca si asa peste tot avem portari.sau 1 gardian care sa verifice conditia toaletei dupa fiecare persona. Trebuie mai multa implicare si din partea noastra a cetateanului de rand.

  11. Un osan cufurit Răspunde

    D-na Rodica,avem posibilitatea sa reflectam anumite aspecte ce ne privesc pe fiecare dintre noi,pt satisfactia d-voastra nu sunt osan,desi si ei sunt oameni ca si noi,daca am o problema cu “cufuritul” nu am sa vizitez dermatologul ci infecto-contagioasele.Cum inteleg eu..si aici bina a punctat Bogdan,problema este a noastra fiecare dintre noi,cum deasemenea alti ar trebui sa ni se ofere conditii ,iar noi sa le respectam.Asta numesc eu respect reciproc,noi Romanii avem impredia ca le stim pe toate dar nu stapanim nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.