Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

Ministrul Eugen Teodorovici vine vineri în judeţul Satu Mare

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici şi ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, se vor afla vineri, 16 august, în judeţul Satu Mare. Aceştia vo participa la evenimentul ”Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă” organizat de către Primăria Orașului Negrești-Oaș. Evenimentul va avea loc la Hotelul Poezia de la Luna Șeș.

”În cadrul Conferinței, ne dorim să înțelegem care sunt măsurile pe care negreștenii care locuiesc în Diaspora le văd necesare pentru ca Negrești-Oaș să devină suficient de motivant în vederea întoarcerii românilor acasă, să asculte experiențele celor repatriați deja și să le prezinte tuturor oportunitățile locale. Antreprenorii prezenți vor avea posibilitatea de a prezenta oportunități de afaceri locale, de parteneriate, oportunități în turism și servicii, și oferte de angajare. Pe de altă parte, vor fi tratate subiecte specifice despre cum putem atrage românii din Diaspora mai aproape de localitatea natală. Vrem să aflăm care le sunt problemele, iar invitații prezenți le vor oferi punctual soluții”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

La eveniment au mai fost invitați reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate și ai administrației din județul Satu Mare, iar de cealaltă parte reprezentanți ai Diasporei negreștene, oameni de afaceri din Negrești-Oaș, dar și reprezentanți ai RePatriot – Gabriel Iștoc, Fondator B-Team și unul din liderii RePatriot și  Răzvan Cheregi – antreprenor și scriitor.

În finalul Conferinței, Răzvan Cheregi – autorul romanului ”Imigrantul” – va lansa la Negrești-Oaș Campania RePatriot  „CUMPĂRĂ O CARTE, REPATRIAZĂ O FAMILIE!”. Scopul Campaniei este de a repatria familii de români care lucrează în străinătate prin oferirea unei burse de 10.000 EUR pentru înființarea unei afaceri noi în România.

 

Un comentariu

  1. cetatean Răspunde

    Se distrează domnul ministru… a promis o lege pentru sistemul vamal din România, când are de când să-și respecte promisiunea???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.