Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Performanță extraordinară! Eleva din județul Satu Mare care a primit o bursă de studiu în Tanzania

Rezultatele excepţionale i-au adus unei eleve din județul Satu Mare o bursă în Africa! Raluca Grigoraș, o tânără elevă din Negrești-Oaș, olimpică la matematică şi chimie şi campioană naţională în rezolvarea cubului Rubik, a primit o bursă în Tanzania. Astfel, în ultimii doi ani de liceu, sătmăreanca va studia în ţara exotică, cu insule de o frumuseţe rară şi care găzduieşte unele dintre cele mai faimoase parcuri naţionale de pe continent.

Raluca are 16 ani, iar până acum a studiat la unul dintre cele mai bune licee din Baia Mare. Îi place să studieze şi să înveţe lucruri noi, iar printre cărţi, exerciţii la matematică şi chimie – materii la care este olimpică, îşi face timp şi pentru pasiunea ei – rezolvarea cubului rubick. În doar 48 de secunde, legată la ochi, sătmăreanca a reuşit să rezolve cubul rubick.

Foto: Captură Antena 1

Rezultatele excepţionale au ajutat-o să obţină o bursă de studii la United World College, în Tanzania. Acolo, alături de elevi din peste 80 de țări, va avea parte de o experiență unică și provocatoare.

,,Mă aştept să găsesc o varietate de oameni total diferiţi şi cu alte idei. Am învăţat despre Tanzania că este una dintre cele mai acceptabile ţări din Africa. Eu mă voi afla intr-o zonă mai montană, care nu are o climă total diferită de a noastră. Trebuie doar să-ţi doreşti să faci o schimbare şi nu poate aduce decât lucruri bune această experienţă”, a declarat Raluca Grigoraș.

În prezent, există 17 colegii United World College ce reunesc tineri talentaţi din peste 155 de ţări.

Sursa: Observator.tv

 

6 comentarii

  1. bunica Răspunde

    Ma bucur pentru tine Raluca ( si ce daca nu te cunosc ) . Ai grija de tine si foarte important ,, Nu-ti pierde entuziasmul “. SUCCES

  2. Bunicu Răspunde

    Si nu lua masini “la ocazie”…..

  3. apropo Răspunde

    În Tanzania este o credinţă privind proprietatea afrodisiacă a poţiunilor preparate din membrele persoanelor afectate de albinism. Cei care au copii albinoşi trăiesc un calvar în a-şi proteja copii. Nu m-aş duce acolo.

    • parteacealalalta Răspunde

      In Romania exista o populatie vasta de oameni de culoare inchisa, care se ocupa de furturi, violuri, inselatorii, proxentism, trafic de droguri si camatarie li se zice tigani, rromi, gabori, sau rromani, de obicei strainii sunt cei vizati. Nu m-as duce acolo.

    • apropo2 Răspunde

      ce natie de inchisi la minte putem fi…si tu esti un mandru reprezentant…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.