Ultima actualizare: ieri, 23:24
Locale

Prefectura Satu Mare: 14 școli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a participat astăzi la videoconferința convocată de viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministru al afacerilor interne, interimar, Mihai-Viorel Fifor, împreună cu ministrul educației naționale, interimar, Valer-Daniel Breaz, în vederea analizării și evaluării stadiului pregătirilor pentru începerea noului an școlar 2019-2020.

În cadrul videoconferinţei la care au participat membrii Colegiului Prefectural Satu Mare, şefii structurilor guvernamentale deconcentrate, s-a analizat pregătirea anului şcolar 2019-2020 precum şi implementarea planului “Siguranţa în şcoli”, respectiv a planului de acţiune “Piraţii rutieri”.

La nivelul fiecărui judeţ au fost solicitate date concrete, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, privind unităţile şcolare fără autorizaţii din partea Direcţiei de Sănătate Publică(DSP), respectiv fără avize sau autorizaţii emise de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU). În acelaşi timp, o atenţie deosebită s-a cerut privind asigurarea încălzirii în şcoli şi verificarea microbuzelor pentru transportul elevilor.

Pe linie de siguranţă şi ordine publică, pentru fiecare comună s-a solicitat un plan detaliat privind măsurile care duc la creşterea gradului de siguranţă în şcoli şi în zonele adiacente.

În judeţul Satu Mare, în acest moment există 14 locaţii în care se desfăşoară activităţi didactice şi care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

Sub coordonarea prefectului Filip, o comisie formată din reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu (DSP, ISU, ISJ) se află în teren zilele acestea pentru a acorda sprijinul instituţional de specialitate. De îndată ce se intră în legalitate cu toate aspectele solicitate de către aceste instituţii, şcolile vor primi şi autorizaţiile de funcţionare, astfel încât noul an şcolar să debuteze în condiţii normale în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

Un comentariu

  1. Lili Răspunde

    Mama ce noutate! In fiecare an aceeasi poveste si??? Scolile functioneaza bine merci in ilegaitate crasa si deplina ca doara trebuie sa mearga pruncii la scoala…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Trafic restricționat spre Ungaria pentru TIR-uri. Este sărbătoare națională

Autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației, că începând cu data de 19.08.2019...

Închide