Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Primăria municipiului Satu Mare, reacție în cazul gunoaielor din cartiere

Toți ne dorim un oraș mai curat, însă imaginile primite de la sătmăreni, arată clar că unii cetățeni nu cunosc regulile elementare pentru a păstra curățenia în jurul punctelor de colectare a deșeurilor, transmit reprezentanții Primăriei municipiului Satu Mare.

Primăria Municipiului Satu Mare / Szatmárnémeti a cerut operatorului de salubritate să curețe și să igienizeze și spațiile din jurul punctelor de colectare și Poliției Locale să-și intensifice controalele în zona acestor puncte de colectare a deșeurilor menajere.

„Totodată facem un apel cetățenilor să nu mai arunce gunoaie lângă tomberone și să anunțe de îndată operatorul de salubrizare pentru a indica adresa exactă și numărul punctului de colectare pentru ca operatorul să poată să intervină ! Doar împreună putem păstra curățenia în orașul nostru”, se arată într-un mesaj transmis de Primăria municipiului Satu Mare.

10 comentarii

  1. XXX Răspunde

    Prima poza este de pe strada Neajlov,am facut nenumarate sesizariri si la Florisal si la primarie dar nu au facut absolut nimic!

  2. dnd Răspunde

    Cand golesc* tomberoanele nu se poate face curatenie pe langa ele? trebuie sesizare speciala pentru asa ceva?
    * in caz ca le golesc…

  3. cetatean Răspunde

    De ani de zile pe strada Mileniului tomberoanele de colectare selectivă – cică selectivă, că degeaba locatarii aruncă gunoaiele selectate, că Florisalul oricum le aruncă toate în aceeași remorcă! – deci pe strada Mileniului de ani de zile tomberoanele sunt insuficiente, iar dacă sunt gunoaie aruncate pe lângă ele, Florisalul le lasă pe jos, nici gând să le adune, că doar ei primesc bani pentru salubritate! Dacă se vede clar de ani de zile că acele tomberoane nu sunt suficiente, că nu încape gunoiul în ele, de ce nu se pun mai multe??? De ce nu vine zilnic Florisalul să le golească??? Dacă ar fi loc în ele, oamenii nu ar arunca pe lângă! Cei drept, sunt și oameni necivilizați, dar firma de salubritate de aceea primește bani MULȚI , să facă curățenie!!! Este foarte clar, Florisalul își bate joc de cetățeni, iar primăria se preface că nu știe!!!!

    • Yon Răspunde

      Transurbanul la fel isi bate joc!

    • Rodica Răspunde

      Corect ce spui , firma asta de salubrizare presteaza servicii deplorabile ! Cred ca n-are rost sa povestesc ce mirosuri raman dupa ce ……golesc ei tomberoanele ( mai ales acum , vara) ! Pe multe starzi , e ….pericol public sa treci dupa masina lor . Resturi din tomberoane , de tot felul , imprastiate pe strada , pungi lasate de izbeliste , te ia cu …. greata ! Cat priveste colectarea selectiva , cei de la Florisal n-au notiunea asta – la mine pe strada lumea pune plasticele in pungi separate , langa tomberon , si – ce crezi ?- nu le ridica , le lasa acolo , ba le mai si imprastie pe cate unele care nu sunt inchise ermetic(pungile) . Asa ca , dupa ce pleaca ei , le luam frumos , le punem in tomberoane , pana se repeta operatiunea , in saptamana urmatoare! Au fost zile când tomberoanele erau aruncate pe strada , nu lasate frumos la marginea trotuarului cum le puneam noi dimineata ! Iar domnu primar ne …dojeneste pe noi , cetatenii , ca doar n-ai vrea sa-l supere pe amicul Puskas , atunci cum se mai imparte ….comisionul ? Sunt tare curioasa ce fata ar face cei doi , daca ar vedea firma de salubrizare din Brasov ce servicii presteaza si in ce conditii ; angajatii sunt imbracati in uniforme curate pe care le asigura firma , au manusi , sunt curati (au la dispozitie dusuri la locul de munca , obligati sa le foloseasca ) , masti igienice (gen cele din farmacii pt. nas si gura) ; fac periodic curs de igiena , in fiecare dimineata când pleaca la colectat gunoaiele le este verificata tinuta (nu se permite cu uniforma murdara) , iar despre masini , nu sunt cele …..centenare ce le foloseste Florisalul , si pentru acestea existând in parcul auto al firmei conditii de igienizare ! Ehe , da noi pavam orasul si deschidem mall-uri……

  4. cohno Răspunde

    Primaria sustine ca noi suntem de vina pentru mormanele pline de gunoaie. Mai exact, a dat credere minciunilor de la firma de salubrizare. Eu tot asa pot sa zic ca primaria e cea care imprastie gunoaie pe jos noaptea dupa ora zero. Ce vrea primaria? sa ducem noi gunoalele la groapa de gunoi? Se fac sesizari destule , primarul crede ca noua ne place sa stam in putoare? Nu se golesc tomberoanele pline decat daca le vine randul. Se economiseste combustibil si bani. Rusine ca dati vina pe populatie

    • dnd Răspunde

      Asa ceva nu se intampla niciodata langa locuinta primarului! Eu sincer as duce toate gunoaiele in fata casei primarului sa vad daca pe el il deranjeaza…

  5. cohno Răspunde

    Apropo, primaria stie ca daca selectez gunoiul , vine florisal si il amesteca la loc? Ba da nu le e rusine?

  6. Copos Răspunde

    Mobilizare generală și nu mai plătim florisal…..să vedem ce se întâmplă ?

  7. Garuboz Răspunde

    @Copos propunerea ta este buna da familia tenismanului deja si-a facut plinu asa ca si strastranepotii lui nu au probleme pot huzurii in tihna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.