Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

PROPUNERE. Parcul de la Turnul Pompierilor va purta numele Rudolf Fatyol

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, propune ca parcul din jurul Turnului Pompierilor să își schimbe denumirea în Parcul dr. Rudolf Fatyol. El a iniţiat în acest sens o hotărâre de Consiliu Local care va fi supusă aprobării în şedinţa de joi, 29 august.

,,În memoria maestrului dr. Fátyol Rudolf și în semn de respect pentru toată activitatea lui, voi propune Consiliului Local Satu Mare un proiect prin care să atribuim parcului din jurul Turnului Pompierilor denumirea Parcul dr. Fátyol Rudolf! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Rudolf Fatyol, solist – violonist concertist și cel mai longeviv manager al Filarmonicii ,,Dinu Lipatti” Satu Mare, s-a stins din viață în dimineața zilei de 22 iulie, la vârsta de 62 de ani. Doctor în muzică, Rudolf Fátyol a primit în anul 2011 cel mai mare premiu oferit unui om de cultură prin decret prezidențial – „Meritul Cultural în Grad de Cavaler”.

5 comentarii

  1. DESTEPTUL :D Răspunde

    .. puteti sa ii puneti orice nume, chiar si Sf Maria, pana nu se curata parcul de tzighani si drogati. In fiecare zi apar acolo si strica imaginea orasului, obievtivului turistic.. pacat … 🙁

    • Nha Răspunde

      Asta arata cat respect au fata de bietul rudy ! Cat pentru o hazna ! Mai bine sa dea numele unei strazi noi ! Howk !

  2. cineva Răspunde

    Daca sa-ar numi ,,Parcul Pompierilor” ar fi greu de pronuntat sau poate cei veniti din alte judete nu ar intelege cuvantul pompier ….. mai stii ????? Scuze maestre n-am nici o treaba cu dumneata.

    • Rodica Răspunde

      Si nici macar n-am fost eu cea care a facut acest comentariu ! Oricum , ai dreptate !

  3. 007 Răspunde

    De ce la unguri merge chestia asta cu colaboratorii securitatii pot beneficia de orice si romani nu… ?! Domnilor nu va e rusine ?! Nu,asa-i ? Iata ce decizie a dat instanța „Constată existenţa calităţii de colaborator al Securităţii în ceea ce îl priveşte pe pârâtul Fatyol Rudolf Stefan, fiul lui Rudolf Elmer şi Elisabeta, născut la data de 02.05.1957 în Carei, jud. Satu Mare, domiciliat în mun. Satu Mare, b-dul. Traian, nr. 7, bloc 1, ap. 3, jud. Satu Mare. Irevocabilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 31 martie 2015”.
    Fatyol a fost declarat colaborator al Securităţii în 2011, dar a atacat în instanţă hotărârea.
    (https://portalsm.ro/2015/04/rudolf-fatyol-colaborator-al-securitatii/)
    Cata nesimtire sa calci in picioare demnitatea cetatenilor anesti,fie ei unguri sau romani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.