Ultima actualizare: ieri, 18:09

 

Locale

VIDEO. Grigore Leșe va concerta la Satu Mare. Spectacol de simțire românească!

În cadrul manifestărilor prilejuite de Festivalul Internațional de Literatură ”Corona Carpatica – Zilele Revistei Cronograf”, sâmbătă, 7 septembrie 2019, ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale propune sătmărenilor un mare spectacol de simțire și gândire românească, ”Grigore Leșe – Un secol de dor”, alături de invitații săi, coregrafa Liliana Iorgulescu, compozitorul Ionică Pop și scriitorul Mihai Neamțu.

Într-o lume a disoluției identitare celebrul etnolog și interpret Grigore Leșe și invitații săi aduc în fața publicului savoarea magică a trăirii în autentic, în aura valorilor perene ale unui neam care-și soarbe vigoarea din rosturi mai presus de înțelesuri.

La rândul său, scriitorul Mihai Neamțu, descifrează acele mecanisme de salvgardare națională care pot potența o resurecție națională salutară bazată pe rațiune și credință, pe demnitate și dreptate.

Fără îndoială, sătmărenii vor avea parte de momente memorabile, cele care mai pot încă să ne întărească ideea că neamul românesc are forța și determinarea să revină între popoarele esențiale ale omenirii.

Intrarea este liberă iar rezervarea locurilor se poate face la telefon 0753607748.

3 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Sau de nesimțire. Știți de ce spun.?

  2. 69 vid Răspunde

    S-a rupt lantul de iubire dintre președinta cenaclului „Cronograf” si carturarul Kormosz? Era in concediu in Grecia cand carturarul a fost chemat sa faca revista Cronograf.

  3. Profesor Răspunde

    Ei și tu…acolo sunt multe iubiri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.