Ultima actualizare: azi, 19:16

Locale

VIDEO. Lucrările la ,,Autostrada Codrului” au fost oprite. Nivelul prafului, la cote alarmante

Lucrările la Drumul Județean 193 A Satu Mare – Tătărești au fost oprite după câteva zile. Muncitorii și utilajele au dispărut, iar nivelul prafului continuă să rămână la cote alarmante. Oamenii sunt extrem de revoltați și cer explicații, atât cei care sunt nevoiți să parcurgă zilnic acest tronson, cât mai ales locuitorii din Amați, care rămân sufocați de praf.

Un sătmărean ne-a trimis pe adresa redacției un filmuleț care arată exact cum se prezintă Drumul Județean 193 A, cu toate că autoritățile anunțau, încă de la începutul lunii iulie, că au găsit o soluție pentru îmbunătățirea suprafeței de rulare rutieră și reducerea emisiilor de praf.

,,Au încetat după 100m, anume 4 zile, lucrările de așternere de emulsie și criblură pe DJ 193A Satu Mare – Tătărești. Rolul acestei categorii de lucrări este de a proteja stratul de piatră spartă, să-l impermeabilizeze, să asigure condiții mai bune de circulație și să reducă cantitatea de praf ridicată în atmosferă. Așadar cantitatea de praf rămâne în atmosfera, în casă și, nu în ultimul rând, în plămânii locatarilor”, se arată în mesajul sătmăreanului.

Reamintim că lucrările la DJ 193 A Satu Mare – Tătărești au început încă din data de 10 iulie, însă se pare că minunea a ținut doar câteva zile, iar la mai bine de o lună de la începerea lucrărilor starea drumului a rămas neschimbată. Asta în condițiile în care reprezentanții Consiliului Județean promiteau că în cel mai scurt timp pe acest tronson ,,va crește nivelul de siguranță, respectiv confortul participanților la trafic, iar mediul va fi protejat”.

Un comentariu

  1. Un contribuabil... Răspunde

    Angajații Consiliului Județean stau in birouri cu aer conditionat si conduc masini de serviciu.
    Nu-i intereseaza nici de aerul irespirabil nici de mașinile stricate pe acel drum .
    Dovada clara a incompetenței sunt motivele “legale” invocate …si nicio soluție.
    Noi sa fim sănătoși și să plătim taxe in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.