Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Ziua Diasporei la Negrești-Oaș. Teodorovici face anunţuri importante pentru românii de peste hotare

Ziua Diasporei la Negrești-Oaș. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici şi ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, au stat de vorbă cu oşenii ce lucrează peste hotare, astăzi, la prima ediţie a evenimentului “Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă”, organizat de către Primăria Orașului Negrești-Oaș.

Ei au fost primiţi de către ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leş, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, prefectul Darius Filip şi mai mulţi şefi de instituţii.

Dacă unii s-au aşteptat ca întâlnirea să fie destul de încordată, discuţiile s-au dovedit a fost liniştite, oşenii având ocazia să îşi exprime punctul de vedere şi să pună întrebări rerezentanţilor guvernului.

Încă de la bun început, ministrul Eugen Teodorovici i-a îndrumat să fie foarte atenţi când citesc informaţii din anumite surse, precizând că e plin de fake news-uri. A dat exemplul informaţiilor care circulau nu de mult, conform cărora Teodorovici ar dori să impoziteze veniturile celor de peste hotare. El a explicat că acest fake news a pornit de la o directivă europeană care spune că trebuie declarată sursa veniturilor, peste o anumită sumă, tocmai pentru a se preveni infracţiuni economice sau finanţarea terorismului.

Teodorovici a făcut şi unele anunţuri importante care îi privesc pe cei plecaţi. Astfel, din luna septembrie cel mai probabil, CEC-ul va  deschide agenţii în zonele cu mulţi români şi va încheia parteneriate cu alte bănci pentru ca românii să poată trimite bani acasă fără niciun comision. De asemena, se are în vedere ca CEC-ul să acorde garanţii pentru creditele luate de românii de peste hotare.

Ministrul Finanţelor vrea ca CEC-ul să se implice şi în finanţarea afacerilor românilor. Astfel, o măsură gândită este ca statul român să suporte diferenţa de dobândă la finanţarea afacerilor dintre România şi alte state, cunoscut fiind faptul că în alte ţări firmele obţin mai uşor credite şi în condiţii mult mai avantajoase.

O altă discuţie este cu Poşta Română în vederea trimiterii coletelor peste hotare fără plata comisioanelor.

Printre prolemele ridicate de oşeni a fost cea cu privire la intrarea în Schengen, mai ales din cauza cozilor mari de la vămi. În acest sens, el consideră că România trebuie să ia o decizie foarte fermă, şi anume în negocierile din culise, să blocheze solicitările altor state până când celelalte state nu aprobă intrarea în Schengen, mai ales că se pierd zilnic foarte mulţi bani. El a făcut şi  unele dezvăluiri din şedinţele cu miniştrii de finanţe din Europa în timp ce România deţinea preşedinţia Consiliului UE, arătând cum, fără o explicaţie clară şi logică, patru state nu au fost de acord cu mărirea cu încă 100 de litri a cantităţii de pălincă ce poate fi produsă în gospodării fără a fie accizată. După ce această propunere a lui Teodorovici a fost respinsă, el s-a împotrivit unei alte directive, şi a anunţat că va da doar voturi negative în Consiliu până când problema României nu se rezolvă. El consideră că problema cu Schengen trebuie tratată la fel de tranşantă deoarece aşa funcţionează lucrurile.

Discuţiile au continuat timp de mai multe ore.

15 comentarii

  1. Y_grec Răspunde

    Ce diasporă , că-i toată ziua ședință de bilanț a ciumei roșii , urmată de chermeză .

  2. Roman Răspunde

    Întrebare:
    Ce caută Mircea Govor acolo ?
    Mulțumesc Primarito!!!

    • Gorbaciov Răspunde

      Cum ce cauta??? Isi trage sforile sa nu cada in linia a 3-a!!! Deja locul secund nu-i mai place! Iar cu cei 20.000 mii lei (salar lunar) incasati de la Noua firma de drumuri ARL-Strabag, care castiga contracte pe banda rulanta la SM, se zvoneste ca nu-i mai ajung! Cioladul e mare si trebuie intretinut!

      • Mirel Răspunde

        De ce nu verifica DNA faptul ca acest individ, Govor Mircea este angajat la mai multe firme de drumuri, care au contracte cu statul roman! Va spunem noi! Din pofida faptului ca se doreste musamalizarea dosarelor deschise, iar acest individ sa scape curat in 2-3 ani!! Rusine autoritatilor de cercetare penala si economica!!

        • Inocentiu Răspunde

          Verificati angajarile la CJSM, verificati chefurile din delegatiile peste hotare, verificati-le averile detinute prin anumiti interpusi! Nu dormiti in papucii statului! Nu va fie frica!!!

  3. Diagonala Răspunde

    Animalele astea vreti sa le aduceti aici?
    https://portalsm.ro/2019/08/foto-osan-cautat-pe-facebook-ar-fi-tras-tepe-romanilor-din-paris/

    Hoti vor sa aduca alti hoti in tara hotilor. Bravo!

  4. DiaspoGovor Răspunde

    Da ce va m-ai pasa voua de astia din diaspora fratilor..ca de cetatenii tarii va doare in plex..ca platesc taxe…benzina..tigari..impozit pe venit/proprietate..cas..cass..somaj…etc.. va pisatzi pe ei..votul conteza…iar despre avortonul cu prostata si clisa de supur …ce sa m-ai..o nulitate in viata politica ..cucuruz de lapte si smantana la p..a…bagator de seama..ca nimeni nu il m-ai baga in seama..curvele ce le-a angajat la cj…surorile ce le-a angajat la stat..pe viata..da merge omu la biserica..asta-i important..ca nu il m-ai satura Domnul cu bani..e altceva..Mirceeeaaaa…Mirceeeaa.. ii duce in mormant banii..sedai..ca maini tii intoarce cu haida in sus ..si apoi ii vedea..ca nu-ti folosesc banii la nimnic..booule..

  5. foame mare Răspunde

    Extras din discurs “Noi aici între noi ne înțelegem perfect! Vedem perfect totul, vedem totul în roz. Promitem marea cu sarea doar-doar mai câștigăm niște voturi și nu înțelegem în ruptul capului ce au ceilalți cu noi!”

  6. y Răspunde

    E de apreciat faptul că ministrul Teodorovici a spus prezent la ședința organizată de oșenii plecați în străinătate.

    • y Răspunde

      Eu zic că alfabetul românesc are destule litere. Prin prezenta vă anunț că de azi înainte tot ce apare ca și comentariu scris de y NU ESTE SCRIS DE MINE! Ești mulțumit hoțule? Nu de alta dar poate nu sunt de acord și poate scrii tâmpenii ca și în cazul de față.

      • Jan Răspunde

        Ai ajuns si tu la concluzia mea : aceea de a nu mai comenta pe acest site.
        Un rahat cu urechi nu a gasit alt pseudonim decit cel folosit de mine cu multa vreme inaintea lui.
        Rahatul cu urechi nu a inteles asa ca eu am decis sa ma retrag.
        Interesant ca de atunci nici rahatul nu mai scrie !!!

        • y Răspunde

          @Jan, cred că asta a fost și intenția. Nu știu dacă nu e mâna vreunui dăștept plictisit din redacție. Să le stea în gât. Cel care a făcut oricum are inteligență limitată.

  7. Amați Răspunde

    Praful inhalat de populația riverană “autostrăzii țării colbului” v-a produce efecte asupra sănătății în timp,”organele ” nu-l vor trage la răspundere pe acest killer pe lumea aceasta și nici pe acoliții lui de Botoșani și Teleorman, dar le doresc multă căldură pe lumea cealaltă, cu smoală au lucrat în ea să fiarbă. A se urmării de către cei care trebuie să o facă, incidența bolilor respiratorii la cetățenii din zonă, copii sunt condamnați în cel mai bun caz la un astm bronșic,tratamentul să le fie imputat urmașilor,urmașilor acestor “drumari gropari”!

  8. asder Răspunde

    Aici sunt banii dumneavoastra.

  9. Y Răspunde

    Promisiuni sunt. Ce se va realiza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.