Ultima actualizare: azi, 22:11

Locale

A început sacrificarea porcilor la ferma unde a fost descoperit virusul mortal

A început sacrificarea porcilor la ferma din Săcășeni, județul Satu Mare, acolo unde a fost descoperit virusul pestei porcine africane.

„În 4-5 zile finalizăm. Ne pare foarte rău! Este prima fermă din județ, o fermă de dimensiuni mari”, a spus subprefectul județului Satu Mare, Alfatter Tamas.

Anunţul Centrului Local de Combatere a Bolilor

Sub coordonarea subprefectului judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás, membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) – Unitatea Locală de Decizie au aprobat miercuri, 25 septembrie 2019, “Planul de măsuri pentru controlul bolii pesta porcina africană în exploataţia S.C. MASTVET S.R.L Săcăşeni Ferma 5, jud. Satu Mare.

Potrivit celor transmise de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A) Satu Mare au fost înregistrate aproximativ 5.000 capete animale (porci) din exploataţie, s-a impus interdicţia de scoatere din exploataţia afectată a furajelor pentru animale şi a altor materiale. De asemenea, s-a stabilit zona de restricţie (protecţie şi supraveghere) în jurul focarului cu o rază de 3 km, respectiv în Cig, Ganaş, Săcăşeni, Sărăuad. Zona de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km include localităţile Tăşnad, Blaja, Căuaş, Valea Morii, Santău, Ghileşti, Silvaş, Ady Endre, Eriu Sâncrai, Satu Mic, Mihăieni, Unimăt, Sechereşa, Chegea.

Mişcarea animalelor din zona de protecţie este restricţionată în conformitate cu legislaţia în vigoare. Procedura de eradicare a bolii a fost începută, sub supravegherea autorităţilor cu atribuţii în domeniu.

Este primul focar de pestă porcină înregistrat la o societate comercială din judeţul Satu Mare.

Un comentariu

  1. Szalma Jack Răspunde

    Aici parca pute a ”aranjament” !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.