Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Autostrada care va ajunge la câțiva kilometri de Satu Mare, blocată de birocrație

Toate sectoarele Autostrăzii Transilvania (A3) aflate între localitățile Nădășelu și Borș sunt fie scoase la licitație, fie în procedură de desemnare a câștigătorului. Cu toate acestea, la această oră nu poate fi avansat și un termen de finalizare, în condițiile în care între Nădășelu și Borș se lucrează pe doar 5 km. Respectivul sector se află chiar la granița cu Ungaria și va lega autostrada care vine din țara vecină de Drumul Național 19 Oradea – Satu Mare.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, arată că pe porțiunea dintre Borș și Suplacu de Barcău, pe care în trecut a lucrat compania americană Bechtel, există alte două sectoare cu licitațiile finalizate, dar încă nu pot fi semnate contractele de execuție. De la Suplacu de Barcău la Nădășelu mai rămân circa 100 km de autostradă pentru care nu au început investițiile. Acest sector cuprinde și un tunel pe sub Muntele Meseș, de 2,4 km, care ar urma să fie cel mai lung tunel rutier din România. Finalizarea întregului tronson va depăși 1 miliard de euro, în condițiile în care numai tunelul pe sub Meseș este evaluat la 250 de milioane.

Ministrul a mai spus că toți acești 100 km de autostradă au fost scoși la licitație, dar termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până la mijlocul acestei toamne. La finalizarea tronsonului de 150 km se va putea circula neîntrerupt pe autostradă pe ruta Târgu-Mureș – Turda – Cluj-Napoca – Zalău – granița cu Ungaria.

Sursa: Ziua de Cluj

Un comentariu

  1. Eu Răspunde

    Buna ziua, ultima noastra sansa sa avem si noi civilizatie in tara este sa semnam petitii, astfel probabil se vor sesiza autoritatiile ! Nu avem ce face, asta e singura optiune de atac, doar nu putem turna benzina pe politicienii mincinoai si sa le dam foc ? Ar fi prea medieval, desi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.