Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Satu Mare va avea 17 autobuze hibride marca Solaris. Licitația, pe final

Municipiul Satu Mare va avea 17 autobuze hibride marca Solaris. Licitaţia privind achiziţia mijloacelor de transporta  fost începută în luna februarie iar acuma este pe final. A fost depusă o singură ofertă de către compania poloneză Solaris, cu care urmează să fie semnat un contract cadru cu Primăria Satu Mare.

Banii sunt asigurați din fonduri europene, însă pentru a se putea da comanda de începere a livrării autobuzelor se așteaptă semnarea contractului de finanţare pentru achiziţia autobuzelor.

Potrivit surselor PortalSM, proiectul de finanțare a fost declarat câștigător, fiind doar o chestiune de timp pentru semnare.

Practic, municipalitatea a organizat licitația pentru achiziţia autobuzelor înainte de a semna contractul de finanţare, pentru a câştiga timp, asta după ce a avut garanţia că proiectul european de finanţare va fi câştigător.

Licitația a fost organizată pe două loturi, cea pentru autobuze de capacitate medie  având o valoare de 25.044.840 lei iar cea pentru autobuze de capacitate mare de 4.848.864.

Autobuzul electric Solaris a fost testat la Satu Mare în luna octombrie 2018.

4 comentarii

  1. y Răspunde

    Nu ați aflat nimic de licitația pentru podul 3? Termenul pentru depunerea ofertelor pe SICAP a expirat în 03.09. Ora 15.

  2. altu fără bmw Răspunde

    Apropo,de un an se freacă licitația asta!!! Cine nu mă crede să verifice în arhiva ziarului! Și când avem banii ne trebuie un secol ca să îi putem cheltui!???

  3. Bogdan Răspunde

    Inca o investitie atat de necesara in conditiile in care in oras mai exista o gramada de strazi de pamant.
    Eu zic ca ar mai trebui de ex. si o telegondola pe deasupra zonei Titulescu pentru ca apropo de investitii, pentru zona respectiva exista suficiente fonduri sa se schimbe borduri si sa refaca trotuarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.