Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Daniel Buda (PPE): Rezoluția privind retragerea Regatului Unit din UE a fost votată favorabil

Europarlamentarul Daniel Buda, membru al Grupului PPE din PE a declarat că Rezoluția privind retragerea Regatului Unit din UE a fost votată favorabil, cu o largă majoritate, în plenul Parlamentului European.

Uniunea Europeană a susținut întotdeauna o retragere ordonată a Regatului Unit din UE, tocmai pentru a proteja drepturile cetățenilor și interesele tuturor statelor membre. Din păcate, însă, nu putem spune același lucru și despre Regatul Unit.

’’Un BREXIT fără acord este dezavantajos pe plan economic, pentru ambele părti, cu toate că, potrivit cifrelor oficiale și rapoartelor întocmite de guvernul britanic, aceste dezavantaje ar afecta în mod disproporționat Regatul Unit, inclusiv teritoriile sale de peste mări. În prezent sunt circa 3,2 milioane de cetățeni din celelalte 27 de state membre, rezidenți în Regatul Unit și 1,2 milioane de cetățeni din Regatul Unit rezidenți în UE-27. Uniunea și Regatul Unit, în calitate de stat membru care părăsește UE, au o obligație primordială de a asigură o abordare cuprinzătoare și reciprocă privind protecția drepturilor acestora. Totodată, declarațiile recente ale guvernului britanic în favoarea adoptării unei politici de reglementare divergente de cea a UE ridică semne de întrebare despre cât de apropiată poate fi viitoarea relație economică dintre UE și Regatul Unit.

În acest context, salut măsurile de pregătire și de planificare pentru situații neprevăzute în cazul unui scenariu fără niciun acord, adoptate de instituțiile UE și statele membre. Ele sunt însă unilaterale și au un caracter temporar. Tocmai de aceea, consider că acesta retragere trebuie să se finalizeze cu un acord avantajos pentru ambele părți, motiv pentru care am votat în favoarea acestei rezoluții’’, a declarat europarlamentarul Daniel Buda, membru al Grupului PPE din Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.