Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

Elevii de la Eminescu vor reprezenta România la Expo Science International în Abu Dhabi

Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare va face parte din delegația care va reprezenta România la cel mai mare eveniment STEAM din Emiratele Arabe Unite. Proiectul ,,Friendly Artificial Intelligence” s-a calificat să reprezinte România la MILSET – Expo Science International, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, care se desfășoară în perioada 22 – 28 septembrie, sub patronajul Șeicului Mansour bin Zayed Al Nahyan.

ESI este cel mai mare eveniment din Emiratele Arabe Unite, care se concentrează exclusiv pe creativitatea științifică a tinerilor cercetători aspiranți din întreaga lume. Selecția proiectelor participante s-a făcut din totalul proiectelor premiate la RoSEF 2018, prin procedura peer-review de către un juriu format din cercetători din diaspora. Proiectul a obținut Medalia de Bronz la Infomatrix World Final 2018 și Medalie de Bronz / Mențiune la RoSEF 2018. Acest proiect s-a calificat și la concursul I3F, care s-a desfășurat în februarie, în Malang, Indonezia.

Echipa de proiect:

Computer Art: Patrik Mihalca ( XII A)

Documentare; Logistică, marketing, PR: Silvia Manoliu, Raul Handrău, Karina Szauftmann (XIA)

Desen artistic: Maria Carla Ban, Daiana Nemeț ( XIC); Design 2 D: Laura Dulău (XIC)

Imprimare 3D: Antoniu Gavriș (XIIA)

Concepție și perspectivă transdisciplinară: prof. Dr. Geta M Cozma

Referenți științifici: prof. Claudia Pop, Liviu Rotaru; ing. Marian Stan (Continental Teves, Frankfurt).

Cercetarea echipei Multitouchcnme de la Colegiul Mihai Eminescu abordează dezvoltarea de Inteligențe Artificiale care să permită colaborarea om-mașină, să crească capacitățile autonome și să regândească modul în care proiectăm și interacționăm cu lumea fizică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.