Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Cartier din Satu Mare, împânzit de gunoaie. Oamenii sunt revoltați

Sătmărenii din cartierul Carpați II sunt extrem de revoltați vizavi de atitudinea firmei de salubritate care, spun oamenii, s-a mulțumit să golească tomberoanele și a plecat în trombă fără să mai adune și mizeria de pe jos.

Oamenii ne-au trimis fotografii cu situația din cartier, declarând că nu mai suportă atitudinea revoltătoare a firmei de salubritate.

,,Tomberoanele au fost arhipline în weekend, iar mizeria a căzut pe jos și s-a împrăștiat. Azi a fost firma de salubritate și a golit tomberoanele, dar a lăsat o mizerie mai ceva ca sub stadionul Someșul”, ne-a transmis un sătmărean.

9 comentarii

  1. Ionica Răspunde

    Suntem cea mai jegoasa natie din Europa…..tiganie

  2. Satmarean Răspunde

    bravo Ionica inca te mai si lauzi ca esti un tigan jegos

  3. dnd Răspunde

    Eu stau la casa, dar daca am mizerie in fata casei trebuie sa astept sa vina firma de salubrizare? Nu tin apararea firmei, dar si oamenii sunt vinovati pentru aceasta situatie! Nu ar pune mana sa faca nimic! In fata casei mele am grija ca mereu sa fie curat! Este un ambalaj aruncat, atunci ma aplec si il ridic! Prea comozi au devenit cei de la bloc!

  4. a* Răspunde

    Întrebare de 10 puncte pentru locatarul apartamentului de la parter: Cum poți să te uiți la mizeria de la geamul tău? Aaaa, nu te uiți că scrii reclamații să vină cineva odată să curețe! Am înțeles. Ai scutire medicală.??

    • Rodica Răspunde

      Fara suparare , daca platesti firma de salubrizare , ai pretentia sa presteze acel serviciu ! Se vede treaba ca n-ai vazut ce ….ramane dupa cei de la Florisal când golesc tomberoanele ; în luna august , cu temperaturile acelea ridicate , adevarate focare de infectie , mizerie din tomberoane împrastiata pe jos , pe strada , gunoiul…..selectiv , selectat si de ei , gen lasa-l acolo ca poate se ….evapora de la caldura ! Si-acu , ce vina au locatarii de la parter pentru gunoaiele din fata blocului ; raspunderea trebuie asumata de catre toti locatarii , indiferent de etajul la care locuiesc ; nici tie nu cred ca ti-ar conveni sa stai saptamanal cu matura sa cureti dupa altii , doar fiindca locuiesti la parterul blocului ! Pe bune , ai face treaba asta continuu ? Analizând invers problema , pe vremuri era un presedinte al asociatiei de locatari , care raspundea de problemele administrative ale asociatiei si convoca sedinta de bloc , unde se stabileau masurile necesare . Sau pur si simplu la avizierul blocului se puneau tot felul de înstiintari privind activitatile ce urmau sa se desfasoare , cum ar fi curatenia din zona sau plantatul de flori ( de gradinile mici de zarzavat nu mai zic !) . Acum e mai simplu pentru toata lumea sa priveasca doar si sa astepte sa faca celalalt ceva ; de educatia civica a fiecaruia nu mai zic ! Un lucru e sigur – firma de salubritate nu asigura servicii de calitate , dar nimeni nu o trage la raspundere !

      • a* Răspunde

        Stau dragă la casă și fac asta continuu. Inclusiv flegmele de pe stradă ale cetățenilor abia scăpați de la stână sau peșteră. În accepțiunea Florisal ce e lângă container nu e treaba lor. Nu spun că e corect. Momentan am impresia că îi doare exact acolo de curățenie (pe Goga și Blaga nu am văzut de 6 săptămâni măturători, noroc că mai plouă). Acum poate careva se va găsi să spună că nu am văzut bine. Deci sunt sigur de asta, nu intru în detalii (am cameră de supraveghere). Dacă scriptic e altfel, e interesant.
        Florisal așteaptă licitația pentru noul contract. Având în vedere istoricul firmei eu nici nu i-aș mai accepta la înscriere (aici intră și verișoara Drusal). Dar n-ai cui să spui, banii vorbesc.

  5. Nimeni Răspunde

    Se zice ca tomberoanele au fost arhipline, ok, dar se poate face totusi ceva, spre exemplu la peturi si la flacoanele de lapte, li se pot scoate dopurile, se pot compacta si apoi pus dopul inapoi. Se reduce volumul cu pana la 2 treimi. In poze se vad multe peturi pe jos si flacoane de lapte. Eu, partea care se poate recicla nu o pun in pubela, adica peturile curate, hartia curata sau sticlele curate, ci in sacul galben sau in iglurile din oras. Am si eu vecini care nu compacteaza gunoiul si vezi la ei ca nu le ajunge pubela fiindca pun de fapt aer in pubela. Ma mir ca politia locala nu le-a dat amenda, in Italia nu se glumeste nici macar cu un chistoc de tigara aruncat pe jos.

    • Rodica Răspunde

      Poti crede ca am observat strazi pe care peturile puse langa tomberoane au ramas si doua -trei saptamani fara sa fie ridicate de cei de la Florisal ? Si când i-am atentionat de acest lucru mi-au raspuns ca ….mizeria de langa tomberon e peste capacitatea înscrisa în contract , deci sa mearga lumea sa-si modifice contractul si ….pubela ! Si-atunci ce face omul , la nervi ? Arunca si gunoiul selectat in tomberoane , ca doar nu s-o plimba pret de minute bune cu sacii dupa el ( mai ales pensionarii care abia se deplaseaza ) , pana gaseste un iglu în care sa arunce peturile ! Ca sa vezi alta aberatie – marca Puskas Florisal- vizavi de persoanele juridice , nu-ti ridica gunoiul pana n-ai înscriptionat pe tomberon numele firmei; si ca si cum asta nu era suficient , trebuie sa faci poze cu pubela inscriptionata si s-o duci la Florisal ! Asta dupa ce ca ai un contract semnat cu ei ! Povesteam eu , intr-o alta postare , despre un exemplu ce-ar trebui urmat , firma de salubrizare din Brasov , despre felul cum înteleg cei de acolo ca trebuie sa respecte un contract si pe cetatenii care-si platesc constiincios serviciile prestate . La noi , cardasia ….. Puskas – Kereskeny e prea mare , pentru un oras atat de …mic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.