Ultima actualizare: azi, 15:02
Locale

FOTO. Sătmărenii, invitați de onoare la Festivalul ”Vatra” din Republica Moldova

În perioada 14 – 16 septembrie 2019, Ansamblul Județului Satu Mare, ”Doruri Sătmărene” a fost invitat la Festivalul Românilor de Pretutindeni, organizat la Complexul ”Vatra” din Strășeni, Republica Moldova.

Pe scena spectacolului, alături de dansatorii care au prezentat o suită de dansuri tradiționale codrenești, au urcat și soliștii Petrică Mureșan care a electrizat publicul, mai ales cu melodia sa ”Io-s român nu mi-i rușine!”. Atmosfera de înaltă emulație spirituală a fost întregită de evoluția solistului Darius Câmpean și instrumentistului Bogdan Bota,  acompaniați de taraful condus de violonistul Ionuț Rotar cu Andrei Dula la violă, Florin Sima la acordeoan și Adelin Turi la contrabas.

Un moment memorabil l-a constituit și întâlnirea delegației sătmărene cu Andrei Năstase, viceprim ministrul și ministrul de Interne al Republicii Moldova, un mai vechi prieten al managerului Centrului, Robert Laszlo. Sătmărenii au încins un joc codrenesc pe platoul din fața Parlamentului Republicii Moldova, spre încântarea asistenței. Alături de artiști au mai participat și meșterii populari Istvanfi Geza și Istvanfi Ema din Vama, Ana Mare și Mariana Silaghi din Negrești Oaș, precum și cunoscutul fotograf Remus Țiplea.

Standul sătmărean s-a bucurat de un mare succes, cu atât mai mult cu cât, alături de produsele artizanale aici au fost prezentate spre degustare, produse culinare și băuturi tradiționale din zona Sătmarului dar și cărțile și broșurile editate de instituția participantă, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare. De menționat că pentru a doua oară consecutiv, ansamblul sătmărean a fost invitat de onoare al Festivalului, bucurându-se de aprecieri unanime pentru nivelul calitativ înalt al spectacolului prezentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Incendiu izbucnit la un bloc din Carei, stins de un grup de civili

Intervenția promptă a angajaților Centrului Cultural Carei a evitat o posibilă tragedie la fostul internat al Liceului Agricol, în care...

Închide