Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Succes de răsunet al Ansamblului ”Doruri sătmărene” în Egipt

În perioada 3-8 septembrie 2019, în orașul Ismailia din Egipt s-a desfășurat Festivalul Internațional de Folclor, eveniment la care a participat și Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, reprezentând România.

Din delegația sătmăreană au făcut parte referentul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, George Negrea, coregraful Grigore Simionca și membrii ansamblului dansatorii: Bogdan Bota, Delia Chioran, Grațian Mircea, Maria Vălean, Turi Adelin, Karina Molnar, Aurelian Trif și soliștii: Silvia Șuth, Liliana Bota și Bianca Cionca.

Sătmărenii s-au bucurat de un succes deplin, dansurile specifice zonei Codru și Oaș cucerindu-i pe egipteni. Reprezentantul Ministerului Culturii din Egipt, Mohamend Nabil a declarat că prestația ansamblului sătmărean a fost cea mai apreciată, atât de publicul care a fost prezent în număr de peste 10.000 de spectatori, cât și de organizatori. De asemenea, acesta a promis că ansamblul va fi invitat de onoare la un festival ce se va desfășura în Cairo în 2020.

La festivalul din Egipt au participat ansambluri din: România, Venezuela, Pakistan, Liban, Indonezia, India, Maldive, Rusia și Grecia.

În urmă cu patru ani, în județul Satu Mare, s-au pus bazele Ansamblului Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”. Ideea înființării i-a aparținut domnului Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Ansamblul a participat până în prezent la mai multe festivaluri de folclor în: România, Ungaria, Ucraina, Polonia, Austria, Cipru, Grecia și Republica Moldova. Acest turneu a fost posibil grație recomandărilor Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.) și a Asociației Naționale de Folclor din România. Ansamblul sătmărean, chiar dacă nu este unul profesionist este cotat printre cele mai valoroase și reprezentative grupuri folclorice din țară.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.