Ultima actualizare: azi, 19:18
Locale

Ecaterina Andronescu, despre învățătoarea reținută de polițiști: Medicul îi dă aviz şi ea recidivează

Fostul ministrul al Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit despre cazul de la școala gimnazială din Santău, acolo unde o învățătoare i-a atacat pe copii cu spray lacrimogen.

Într-o intervenție pentru Digi 24, fostul ministru a declarat că este cunoscută situaţia acestei profesoare agresive, că ea “recidivează” în fiecare an, dar că nu poate fi scoasă din sistem întrucât medicul îi emite în fiecare an aviz că poate lucra cu elevii.

„Nu are ce căuta în şcoală. Situaţia se repetă de mulţi ani cu doamna respectivă. Medicul îi dă anual aviz de om sănătos şi ea poate să revină, astfel, la şcoală mereu, a declarat fostul ministru al Educației.

Ecaterina Andronescu a mai spus că a avut o discuție și cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

,,Am vorbit acum câteva minute cu inspectorul şcolar general de la Satu Mare şi el mi-a spus că ea are o notă la titularizare de 7 şi ceva şi că în fiecare an participă la concursul organizat de inspectorat pentru a ocupa un post cu suplinire. Anual, medicul îi dă aviz de persoană sănătoasă, care poate lucra cu copiii, şi iată că ea recidivează”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Sursa: Digi 24

4 comentarii

 1. dr storm Răspunde

  din pacate nu este singura cu probleme pshice, sunt o multime de profesori cu probleme grave de comportament care ar trebui pusi pe liber. un exemplu ar fi sc. ct,brancoveanu.

 2. Nimeni Răspunde

  Cand eram mic, invatatoare ne dadea cu nuiaua in palma, sau pentru a durea mai tare peste degetele tinute impreuna. Cand am devenit licean profesorul dadea de la catedra cu creta dupa noi. Eu am supravietuit totusi. Acum sunt alte posibilitati, asa ca nu ma mir ca d-na a apelat la sprayul lacrimogen. In viitor alt educator va lua masuri cu obiectele pe care le va avea la indemana. Asta se numeste evolutie in Invatamant si din pacate nu putem sa ne opunem acesteia. Eu afirm ca acest gen de educatie tot este mai bun decat lipsa ei, mai ales cand este vorba de copiii de rromi.

 3. Satmareanul Răspunde

  Salut, Suntem in 2019, dar sistemul nostru de invatamant a ramas la nivelul anilor ’60. Copiii de azi au acces la cu totul alte informatii, alte tehnologii. Peste tot in lume se promoveaza creativitate, deschiderea emotionala, doar la noi acest ,,old school” este inca apreciat. Va rog sa cititi proza de la 1800, nu veti intelege nimic datorita faptului ca limbajul a evoluat. Copiii nostri sunt in ipostaza de a fi obligati sa citeasca lecturi pe care nu le inteleg, cu multe regionalisme ne mai folosite azi. Ce sa-i atraga la scoala? Programa invechita? Dascali comunisti care-i dau cu capul de ta la, etc.., enumerarea nefiind limitativa.

 4. Lili Răspunde

  Abramburica Ecaterina pe carr a “uitato” psd in functia de ministru al educatiei mu are solutie la problema convreta pe care o cunoaste se ani de zile sau doar acum a aflat de la ISJ, in calitate de ce???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.