Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Învățătoarea care a atacat doi copii cu spray lacrimogen a fost dată afară. Anunțul Inspectoratului Școlar

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a intervenit în cazul învățătoarei care a atacat doi copii cu spray lacrimogen la Școala Gimnazială din localitatea Santău. Conducerea inspectoratului a anunțat că învățătoarei i s-a desfăcut contractul de muncă.

Ce spune conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare:

Miercuri, 11 septembrie 2019, învățătoarea clasei Pregătitoare de la Școala Gimnazială Santău a utilizat un spray lacrimogen îndreptat către elevi cu intenția de a-i disciplina. Elevii au primit îngrijiri medicale la fața locului și la UPU Tășnad, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol. Doamna învățătoare a fost repartizată în data de 6 septembrie 2019 pe postul de la Școala Gimnazială Santău în urma rezultatului obținut la concursul organizat la nivel județean în septembrie 2019.

Doamnei învățătoare i s-a desfăcut contractul de muncă, iar postul de învățătoare la clasa Pregătitoare de la Școala Gimnazială Santău este preluat în prezent, prin cumul, de un alt cadru didactic.

Ce spune Poliția Satu Mare:

În cursul zilei de ieri, 11 septembrie, la ora 11.00, polițiștii Secției Poliție Rurală Tășnad au fost sesizați despre faptul ca la o școală gimnazială din localitatea Santău, o învățătoare ar fi pulverizat cu spray iritant lacrimogen doi copii de 6, respectiv 7 ani, pe motiv că au deranjat cursul orei.

Învățătoarea a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și purtare abuziva sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

2 comentarii

  1. Haules Baules Răspunde

    Eu cred ca adevarul e undeva la mijloc,iar ”bietii copii minori” sunt in stare de foarte multe,mai ales daca sunt cu origini ”haules baules”,si cu apucaturi deja deprinse de la ”domiciliu,mancati-as” !!! Ia priviti ce au facut trei ”copii” minori,cu vreun an mai mari decat ”prietenii” din Santau !! https://www.cotidianul.ro/trei-copii-au-distrus-scoala-enervati-de-o-jucarie/

    • sdgd Răspunde

      Mie nu mi se pare la mijloc. Or fi ei puradei de haules-baules, dar sa dai cu spay lacrimogen in ei ca si cadru didactic… Putea sa-i trimita acasa , sa-i scoata din scoala, sa cheme parintii la scoala pentru explicatii. Sa cheme protectia copilului daca parintii i-au educat asa. Sa le faca o vizita acasa impreuna cu un reprezentant de la Politia Locala , sa le inghetze “hauselul” la parinti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.