Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Proprietarii clădirilor din Centrul Vechi, somați de Primărie să le reabiliteze urgent

Primăria Municipiului Satu Mare a evaluat în ultimul an starea tehnică a 105 clădiri din Centrul Nou și Centrul Istoric al municipiului Satu Mare, iar apoi a emis aproape 500 de somații către proprietarii acestor imobile.

Comisia de identificare a clădirilor neîngrijite situate în municipiul Satu Mare a trimis 497 de somații prin care a cerut proprietarilor clădirilor evaluate să efectueze lucrări de reabilitare/întreținere/reparații, de la reabilitarea fațadelor, tencuielilor sau tâmplăriei, până la lucrări de reabilitare completă. Nerespectarea termenului impus de Primăria Satu Mare, respectiv 30 noiembrie 2019, va atrage după sine majorarea impozitului pe clădiri/teren la 500%.

Primăria mulțumește și pe această cale proprietarilor de clădiri care s-au conformat deja și au efectuat sau sunt în curs de efectuare lucrările de reabilitare/întreținere/reparații.

16 comentarii

  1. Miau Răspunde

    @Marcu Adina, dacă stai în micro sau la casa pe o strada undeva îți repară primăria casa ?????

    • peda gogu Răspunde

      sau inghesuit la retrocedari , pe bune sau stil werner ( cu acte false ) acum sa-si repare casele sa nu cada in capul trecatorilor sau sa le vanda

  2. Ionica Răspunde

    Amenzi usturatoare pt. proprietari

  3. Satmarean Răspunde

    Cine nu isi permite sa le reabiliteze sa le vanda si sa se mute la bloc sau alta casa mai la periferie. Sper sa se mearga pana la capat cu initiatia.

  4. dica Răspunde

    Sunt curios daca proprietarii hotelului Dacia vor plati impozit 500%

    • Rodica Răspunde

      Bravo ! Fii sigur ca nu , acolo functioneaza ….altceva ! Poate ne spune primaru , da nu prea cred !

  5. service Răspunde

    bună seara
    Dacă aveți nevoie de un grup de asistență financiară, suntem pregătiți să vă oferim condiții flexibile și ușoare

    Peste 500 de persoane au beneficiat de oferte de împrumuturi private pentru a investi în casele lor anul trecut.

    Profitați de ofertele noastre de împrumut, deoarece suntem cea mai fiabilă companie, iar cererea dvs. este acceptată în 24 de ore
    E-mail: [email protected]
    WhatsApp: +33756911735

  6. satmarean Răspunde

    Ori primăria nu cunoaște legea, ori vrea să ne prostească….Cum să mărească impozitele cu 500% ? pentru clădirile monument istoric nu se plătește impozit! Și cele mai multe clădiri din centrul vechi, de pe care tot pică tencuiala, sunt monumente istorice! Dar li se poate face dosar penal pentru punerea în pericol a vieții cetățenilor! Da, sunt și bătrâni care nu au bani pentru reabilitare, acolo ar trebuie să ajute primăria.Dar sunt și afaceri private, precum hotelul din centru, care trebuie închise dacă spun că nu au bani să-și repare clădire! Ce hotel sau firmă e aceea care-și pune în pericol viața clienților? Dacă murea cineva???!!! Să facă publică primăria lista cu amenzile pe care le-au dat proprietarilor sau administratorilor clădirilor din centru.

  7. Q Răspunde

    Cladirile , nu sunt case ci niste amarate de garsoniere sau apartamente a caror fatada ( monumente istorice ) s-a degradat de-a lungul anilor si Primaria in loc sa faca precum Oradea , vrea sa-si scoata parleala cu ajutorul locatarilor . Apropo locatarii vor la bloc , dar nu din cauza impozitelor ci a mizeriei .

  8. Q Răspunde

    Vreau sa va mai spun ca foarte multe apartamente sunt nelocuite , (oare de ce?) deci cine va plati repararea fatadelor din centrul istotic al orasului Satu Mare , cei cativa batrani amarati care nu mai pleaca de acolo datorita problemelor economice . Va rog verificati daca am dreptate sau nu !

  9. Lili Răspunde

    Dar prin curti Primaria se teme sa intre sau e mai usor doar din strada??

  10. Szalma Jack Răspunde

    Chiar daca se fac reabilitari acestea se fac doar de mantuiala !! Se incarca peretii cu ipsos ”modelat” fara sa se faca consolidarea peretelui apoi se coloreaza si…gata !!Acel hotel era ”reabilitat” dar s-a vazut cat de bine era facuta lucrarea !!

  11. Rodica Răspunde

    In multe din aceste locuinte , stau pensionari ……fara pensii speciale , sau fara alte surse de venit ; batrani singuri si neajutorati sau bolnavi ; si-atunci vii tu nesimtita de primarie si-i somezi ca le supraimpozitezi daca nu-si reabiliteaza cladirea ! Da în aceste cazuri nu mai functioneaza nici un ….parteneriat ? Poate cereti de la guvernul ungar sa le reabiliteze – ca tot au fost cu dare de mana în cazul unor cladiri de patrimoniu romanesc (din moment ce sunt pe acest teritoriu !) de parca ar fi în proprietatea lor ! Si , ca ….tortul sa aiba si-o cireasa , ce-ati zis ? 30 noiembrie 2019 termenul limita pentru reabilitare , întretinere si reparatii ! Da pentru Hotelul Dacia ce termen ati dat proprietarului ? Ati facut si-o evaluare asupra situatiei proprietarilor din acele locuinte ? Ma refer la o evaluare familiala , financiara si medicala ; sa vedeti daca exista posibilitati pentru asa ceva ? Daca sunt în stare de asa ceva ? Le-ati oferit vreun sprijin ? Ca impozite si taxe stiti sa cereti ( vorbesc la nivel institutional , sa nu mi-o iau ca ma leg iarasi de ….persoane ) ! Stiti ce-a facut o ….alta primarie din tara ( sa vad daca o stiti ?) în aceeasi situatie , cladiri si locuinte vechi cu proprietari în vărsta si bolnavi , si fara urmasi ? A încheiat ….parteneriate (ca tot va place termenul !) cu niste firme din domeniul constructiilor , a bagat mana si în buzunarul ….primariei ( ca nu doar pentru salarii si utilitati se primesc bani de la buget !) , s-au mai alaturat cătiva sponsori din comert , iar în final proprietarii au contribuit si ei cu un procent infim ; si-uite asa s-a rezolvat legal si ….omeneste problema ! Sau poate asteptati sa-si puna oamenii streangul de gat , sau sa faca un credit de nevoi personale , asta în cazul în care mai sunt eligibili pentru asa ceva ! Iar la final , sa va bateti cu pumnul în piept c-ati reabilitat cladirile si locuintele din oras ! Doar atat pot sa va spun – RUSINE !

  12. Rodica Răspunde

    Si uitai sa va pun cea mai importanta întrebare – oare intereseaza pe cineva anume cladirile , spatiile sau locuintele din centrul vechi ? Si nu exista ….cai legale de-a intra în posesia lor ? S-ar putea sa fie o …ipoteza de ….lucru ……

  13. Daniel Răspunde

    Am și eu o locuință într-un asemenea imobil, am primit și eu aceasta somație, și deși nu îmi permit acest efort financiar, am început demersurile necesare pentru a coopera. Însă, în curte este un alt imobil care bănuiesc ca aparține primăriei. O veche centrală termică care pune în pericol viața copiilor care se joacă prin curte, atât este de degradat. Acesta are și un turn înalt cât un bloc cu 4 etaje, care este la fel de neglijat. Curtea, deși ultracentral, nu este asfaltat. Arată ca de după război. După ploaie sau în zăpadă, este aproape imposibil de circulat, iar vara praful este insuportabil. Fiind domeniu public, locatarii n-o pot lua în grija. Asta cine o va băga de seamă? De asta când se va ocupa primăria?

  14. Daniel Răspunde

    Am și uitat să zic că în curte este o beznă de parcă ar fi o gaură neagră. Este plin de prezervative folosite pe jos, pentru că toate curvele din zona își desfășoară activitatea acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.