Ultima actualizare: azi, 15:04
Locale

Noi promisiuni pentru reabilitarea gării din Satu Mare. Licitație pentru studiul de fezabilitate

Şapte companii româneşti s-au înscris la licitaţiile din prima etapă a programului de modernizare a mai multor stații de cale ferată din județul Satu Mare și din alte județe din țară.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR a anunţat ieri că şapte companii româneşti de specialitate au depus oferte în cadrul licitaţiilor publice, organizate de companie, pentru întocmirea studiilor de fezabilitate pentru 44 de staţii de cale ferată, incluse în programul ”Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată”, parte integrantă a Programului Operaţional Infrastructură Mare, iar valoarea financiară estimativă pentru elaborarea studiilor de fezabilitate este de 16,5 milioane lei, fără TVA, anunță a1.ro.

”Procedurile de licitaţii organizate de sucursalele regionale de cale ferată Cluj, Craiova, Galaţi şi Constanţa pentru cele 24 de staţii de cale ferată – Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt, Râmnicu Sărat, Adjud, Comăneşti, Făurei, Tecuci, Mărăşeşti, Mangalia, Neptun (Hc), Costineşti Tabără şi Ciulniţa -, aflate pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Olt, Dolj, Teleorman, Buzău, Bacău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa şi Călăraşi se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice”, se arată într-un comunicat transmis de CFR.

Un comentariu

  1. y Răspunde

    Vă rog frumos să nu vă ambalați prea tare. Este vorba doar de licitația publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru reabilitările necesare. Adică să facă cineva proiectul. Din ăsta să fie ceva finalizat înseamnă până după Paștele Cailor. E doar praf în ochi sau poate trebuie sifonați niște bani publici. Mai ales că este și monument istoric adică nu oricine și nu oricum poate interveni. Cine nu mă crede să se gândească câte studii s-au făcut de exemplu pentru autostrada Comarnic-Brașov sau Pitești-Sibiu (vă spun eu că multe) și cât s-a pus în practică, adică nimic. Dar speranța moare ultima.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.