Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

O firmă din Satu Mare va reabilita zidul și turnurile cetății din Sibiu

O firmă din Satu Mare a câștigat licitația pentru reabilitarea zidului și turnurilor cetății din Sibiu, iar lucrările vor demara în scurt timp, scrie sibiu100.ro.

Înlocuirea zidăriei degradate, refacerea coronamentului la elementele de fortificație, reparații la fațada zidului și la cea a turnurilor, amenajarea ventilației și rezolvarea infiltrațiilor de apă, refacerea părților degradate din piatră dar și a celor din grilaje metalice. Acestea sunt operațiunile pe care câștigătorul licitației organizate de primărie la sfârșitul lunii mai le va face în următoarele șase luni la zidul cetății situat pe bulevardul Corneliu Coposu, precum și la turnurile Archebuzierilor, Olarilor și Dulgherilor de pe strada Cetății.

Câștigătorul licitației este firma Euras SRL, din Satu Mare, o companie specializată în restaurări și reparații la clădiri de patrimoniu, clădiri cu valoare istorică. Printre intervențiile făcute de Euras se numără restaurarea Băii Populare din Sibiu, aflată încă în derulare. A mai restaurat clădiri din cetatea Alba Iulia sau din Cluj-Napoca, inclusiv satuia lui Mihai Viteazu din Cluj. Patronul firmei este Mircea Lețiu.

La lansarea licitației, valoarea estimată de Primăria Sibiu pentru lucrări a fost de 6.555.077,20 lei, fără TVA, din care reparații zidul Cetății- B-dul Coposu (inclusiv Stâlpii Porții Gheorghe Lazăr și Bastionul Haller) – 5.699.775,36 fără TVA, respectiv, reparații Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor și Turnul Dulgherilor – strada Cetății – 855.301,84 lei, fără TVA. Valoarea la care s-a contractat lucrarea, până la urmă, a fost mai mică cu un milion de lei, față de estimările primăriei: 5.588.911,94 lei, plus TVA.

Sursa: sibiu100.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.