Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

PortalSM se extinde în județul Cluj: lansăm PortalCJ.ro

PortalSM depăşeşte graniţele judeţului Satu Mare! Echipa PortalSM lansează astăzi siteul de ştiri www.portalcj.ro – portalul de știri din județul Cluj – site similar cu portalul din Satu Mare, dar cu ştiri locale.

De ce am ales să facem asta?

Site-ul PortalSM a atins cote maxime de audienţă în judeţul Satu Mare. În cei peste 10 ani de când transmitem știri din judeţ ne-am creat un public fidel, am creat un brand puternic, iar acum am atins cote maxime. De acum ne bazăm mai degrabă pe o creştere calitativă a ştirilor, deoarece numărul vizitatorilor mai poate creşte foarte puţin.

Practic, am creat o rețetă de succes care funcționează în judeţul Satu Mare şi dorim să o aplicăm şi în alte zone. Pentru început am ales Clujul.

De ce am ales Cluj?

Am ales județul Cluj, în primul rând pentru că Satu Mare este foare legat de acest municipiu, atât în zona studenţească cât şi în zona mediului de afaceri.

Un alt motiv pentru care am ales Clujul este dezvoltarea oraşului şi transferul de mentalităţi. Dacă prin intermediul nostru, Satu Mare adoptă o singură idee bună considerăm că ne-am atins scopul.

Cum se va desfășura totul?

Foarte simplu. O echipă de jurnalişti locali profesioniști va încerca în fiecare minut să informeze cititorii aşa cum face PortalSM: rapid, clar, obiectiv, echidistant, cu profesionalism şi fără interpretări personale.

Ce ne dorim de la PortalCJ?

În primul rând ne dorim să fie o sursă reală de ştiri, care să conţină informaţii imparţiale, rapide, exacte. Cititorii sunt mult mai inteligenţi decât orice administrator de site şi simt imediat orice tentativă de manipulare, oricât de mică ar fi ea.

Scopul nostru este de a le oferi atât clujenilor, cât şi celor din împrejurimi, acces direct, uşor la o platformă de informaţii necenzurate, necontrolate de niciun decident politic. Practic, PortalCJ nu se va implica în niciun “război” dintre tabere, dar va furniza în acelaşi timp informaţii din toate taberele, pentru ca omul de rând să îşi facă o idee despre lumea în care trăieşte.

Ce am făcut în Satu Mare?

Cei mai vechi cititori ştiu ce a însemnat lansarea unui portal în urmă cu 10 ani, când reţelele de socializare nu erau atât de populare şi nu puteai ajunge atât de uşor la cititor. Le-am explicat multora ce înseamnă ziar online, de ce să mai aştepte ziua de mâine pentru ştirile de azi, cum funcţionează sistemul, de unde vin banii de salarii. Astăzi, totul este mult mai uşor.

De-a lungul timpului am publicat zeci de mii de ştiri. De la tamponări, crime, conferinţe de presă, alegeri, ştiri politice, descinderi ale poliţiei, cazuri de abuzuri, la sătmăreni de succes, tineri care confirmă în lume. Multe materiale au creat mare vâlvă şi s-a lăsat cu demisii, inclusiv anchete penale care au dus la condamnarea la închisoare a unor persoane.

Informare corectă – luptăm împotriva fake news

Într-o societate în care fake news-ul, click bait-ul şi ştirile exagerate sunt din ce în ce mai multe, considerăm că este nevoie de încă un site care să informeze aşa cum se cuvine: corect.

Deşi rareori se mai întâmplă să apară informaţii trunchiate, parţial adevărate, sau cu unele neclarități, cititorii trebuie să înţeleagă că în epoca vitezei anumite situaţii se schimbă de la o oră la alta. Sau, se mai întâmplă ca persoanele responsabile cu furnizarea informaţiilor să nu coopereze, ori să aibă la rândul lor informaţii eronate.

Ce mai este nou în Cluj?

Vă invităm să ne urmăriţi și pe PortalCJ, pe site și pe Facebook, pentru a fi tot timpul la curent cu ce se întâmplă în Cluj.

Vă mulţumim pentru devotamentul cu care ne urmăriţi, şi sperăm să nu vă dezamăgim nici de această dată!

4 comentarii

  1. florin r. Răspunde

    presasm.ro va baga in buzunar.

    • y Răspunde

      Dacă ai chef de știri semimanipulate. Foștii de la GNV??? Sunt curios când seacă “filonul”. Unele știri am impresia că ajung pe cale neortodoxă la ei și numai la ei. Ca să nu spun că unele știri sunt vădit prezentate tendențios. Recent a fost știrea cu Fishfestul așa. Câteodată regret “Ștefan Gheorghiu” dar repede trec peste.

  2. Unu' Răspunde

    Felicitări!
    Sper să vă vindecați de agramatism!
    Spor!

  3. Satmarean Răspunde

    Succes. O sa va urmaresc. Nu- i bagati in seama pe frustati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.