Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

Președintele Iohannis, acuzat că blochează un proiect de 200 milioane euro pentru Satu Mare

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că blochează cu bună ştiinţă proiecte guvernamentale de mediu, finanţate cu fonduri europene, titrează news.ro. În acest sens, Ministrul Fondurilor Europene dă exemplu 6 proiecte de apă şi apă-uzată în valoare totală de 1.558.685.670 euro, proiecte condiţionate de obţinerea avizului Ministrului Mediului, „portofoliu blocat de preşedintele Klaus Iohannis”.

,,Săptămâna aceasta, Guvernul României ar fi trebuit să adopte o Hotărâre de Guvern prin care proiectele vizând reţelele de apă şi apă-uzată să poată beneficia de aplicarea ratei forfetare de 6% din veniturile nete, agreată cu Comisia Europeană. Această măsură este ultimul pas într-un proces la care s-a lucrat intens în ultimele luni pentru a permite semnarea urgentă a contractelor de finanţare cu operatorii regionali de apă. Orice zi de întârziere afectează implicarea oraşelor în proiecte şi semnarea contractelor de lucrări, iar ulterior, pentru transmiterea cât mai rapidă a proiectelor spre aprobare la CE. Din păcate, prin refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta numirea ministrului mediului, toate procedurile sunt blocate din cauza lipsei avizului ministrului de resort”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, conform unui comunicat transmis de PSD.

Roxana Mînzatu face referire la cele mai avansate proiecte pregătite pentru accesarea de fonduri europene POIM pentru investiţii majore în reţele judeţene de apă şi canalizare blocate de lipsa unui ministru interimar la Mediu: Constanţa – 593.184.990 euro (valoare eligibilă); Olt  – 210.114.413 euro (valoare eligibilă); Buzău  – 292.925.510 euro (valoare eligibilă); Satu Mare – 211.811.629 euro (valoare eligibilă); Oneşti – 47.000.000 euro (valoare eligibilă); Bucureşti Ghidigeni – 40.974.215 euro (valoare eligibilă).

Foto: Klaus Iohannis în centrul municipiului Satu Mare, în campania prezidențială din 2014

 

30 comentarii

  1. Sică a lu' Bulică Răspunde

    Nu ”praporu” e de vina,ci gunoaiele de pe langa el !! El e paralel cu tot ce se intampla in jurul lui !N-ati vazut ca fara ”Delia”,cea care-l plimba de mana peste tot, si fara hartiutele de pe care citeste ceea ce-i scriu unii, ar fi zero barat ??Toti astia care profita de pe urma lui,mai ales scuristii ”vechi si noi”, il mai vor inca un mandat !!Ha,ha !!

    • Daniel Răspunde

      Chiar ca esti Sica a lu’ Pulica. O fatat ma-ta un mare BOU! Vorba lui Dancila: He he he…. Be he he… Behehe… OAIE.

      • Sică a lu' Bulică Răspunde

        Probabil esti un sugator de pl pnl-iste,altfel n-am nicio explicatie la ”interventia” ta !!

        • Tineriada Răspunde

          Mai bine sa fim condusi de securisti pe care nu-i cunoastem decat de analfabeti, mincinosi, incompetenti si hoti, precum cei de la PSD-ALDE, care au votat impotriva lui Kovesi in Parlamentul European si in Consiliul UE!

          • x-ulescu

            daca toti politicienii fura , cum se zice , atunci vreu politicieni care lasa si pe altii sa traiasca , nu care fura doar pentru ei cum a facut pdl-ul.Parca revolutia din 89 a fost sa scapam de securisti !!

          • Badea Gheorghe

            @pixulescu: Dacă toți politicienii fură, trebuie împușcați, în morții mamii lor!

  2. mae Răspunde

    acuma nici chiar asa

  3. ... Răspunde

    Bine că avem pe cine da vina. Orice numai să nu recunoaștem că avem partea noastră de vină, nu?

    • Sică a lu' Bulică Răspunde

      Cine dracu sa-l mai bage in seama pe acest lingau basisto-udrist,care ar fi fost in stare sa linga chilotii lui udrea pana la decolorare ??!!

  4. Pbeata Răspunde

    Bine ca a scapat Basescu . Pana acum PSD-ul dadea vina pe el pentru toate relele .
    Ce vina poate avea Iohanis ca astia vor sa schimbe ministrii chiar acum ? Daca nu ar avea lupte interne in partid , nu ar mai fost data situatia blocarii . Acum umbla la santaj . Am ajuns sa plangem dupa Ceausescu .

  5. Garuboz Răspunde

    Ma da naspa natie mai suntem daca se mai gasesc pupicuristi ai CIUMEI ROSII! Nu vati lamurit mai analfabetilor dapoi spanzurativa toti ca s-a scapam de voi!Apropo contribui cu funie si sapun.

  6. Badea Gheorghe Răspunde

    Din fericire, zilele de domnie ale ciumei roșii sunt numărate!
    În turul 2 va intra doar Barna cu Iohannis, indiferent câte blaturi vor încerca ciumații, iar proasta de veorica agramata, nu va primi mai mult decât valorează latrina lor: 10-15%

  7. W Răspunde

    Iohanis contra Kelemen.

  8. Relu Fotomodelu Răspunde

    @badea gheorghe-asa,asa ‘tu-va-n gura,asa l-ati votat ca pe iohannis si pe rahatul ala ,turnatorul la securitate ,de si-o batut joc 10 ani de Romania !!Acum cine mai da timpul inapoi? https://www.cotidianul.ro/instanta-a-stabilit-ca-traian-basescu-a-fost-colaborator-al-securitatii/

  9. cityzen Răspunde

    orice partid politic care vine la putere, nu face altceva decât un mare nimic pentru cetățenii acestei tări!!!!!!!mallurile și cosmetizarea sau renovarea realizărilor comuniștilor făcute de fațadă nu vor duce țara și viitorul acestei nicăieri. atât timp cât în țara asta nonvalorile sunt promovate prin vointa politica a partidelor pentru interesele de grup ale acestora nu se va face nimic nici peste 100 de ani Romania!!!
    legile, ordonantele, hotărările de guvern, toate se adoptă pentru interesul obedienților partidelor politice!! oricine vine în țara asta și vede situația pleacă cu un gust amar!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.