Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Un bugetar din Satu Mare, salariu de peste 7.800 de euro

Judecătorul sătmărean Attila Varga se numără printre cei mai bine plătiți bugetari din România. Acesta încasează, pe lângă salariul de judecător, indemnizație de profesor și o pensie de serviciu.

Veniturile din 2018 ale lui Attila Varga, judecător la Curtea Constituțională, s-au ridicat la peste 7.800 de euro pe lună. Pe lângă salariu, Varga, fost parlamentar UDMR de Satu Mare, mai primește o pensie de aproximativ 100.000 de lei și o indemnizație de profesor de 41.173 lei, de la Universitatea “Spientia” din Cluj.

Potrivit ziare.com, în total, Attila Varga a încasat, în 2018, venituri de 423.905 lei, adică lunar 35.325 lei/7.850 euro. Fostul parlamentar UDMR a declarat și “produse agroalimentare (ulei, făină, zahăr, cartofi) din prelucrarea produselor agricole din recolta terenurilor deținute”.

10 comentarii

  1. Rodica Răspunde

    Întrebare – oare se descurca cu atat de… putini bani ? Propun sa-i mai fie suplimentate veniturile ….. Cat despre o alta chestie , minora , cea privind anumite ….drepturi , si aici cred ca se mai poate lucra putin , ceva indemnizatie pentru faptul ca-i sunt îngradite drepturile si accesul la functii în statul roman ! Sa-i mai dea si Orban ceva …….. . Apreciez si …..corectitudinea lui , faptul ca si-a declarat trei cartofi , un ulei si-un zahar , obtinute din terenurile date in arenda !
    Astia suntem ……

  2. Un om Răspunde

    Nu e vina lui .

  3. Mae Răspunde

    Rodica fă și tu dacă poți !!!! Tu dacă te pui l-ai putea depăși dacă îndeplinești anumite măsuri !

    • Rodica Răspunde

      Nu îndeplinesc ….conditiile ; nu la pregatire profesionala ma refer , la nesimtire si …corectitudine ! Da ma consolez la gândul ca nu e singurul !

  4. Crăciun Ghiuri Răspunde

    @Rodica, fii sigură că nu-i ajunge. La acest tip de “om” nu-i ajunge niciodată. Dar nu-l plânge pe săracul, are alte probleme destule. Bani are, de restul ……… mai bine nu spun. Nu de sănătate vorbeam, de restul.
    Nu-i înțeleg pe ăștia, serios! Dacă moare își face cavou cu termopan, internet, cablu și restul în locul de veci??? Veșnică pomenire??? Doarme somnul de veci pe pernă de euro??? Dar omul s-a scos cum se spune. Din 90 e cu politicul, nimic altceva, absolut nimic. E o nouă specie – Homo politicus. Înainte de 90 era Homo partidus. Evoluție.

    • Rodica Răspunde

      Sunt convinsa ca nu-i ajunge ( nu le ajunge tuturor celor ca el ) ! Obrazul subtire cu cheltuiala se tine !
      De ce persoane cu aceasi pregatire profesionala , si poate cu rezultate remarcabile în domeniile lor , sunt inferior platite celor …..subordonate politicului , pe functii similare ? Acesta este statul de ….drept (i) !

  5. y Răspunde

    @Rodica, așa cum avem minunata ocazie unică de a experimenta zilnic pe pielea noastră: în Românica toți suntem egali. Doar că unii sunt mai egali decât alții. Parlamentarul/demnitarul român are o veritabilă armată de funcționărași/trepăduși în subordine pe când demnitarul suedez (dar este doar un exemplu sunt și alții) circulă cu mijloace de transport în comun. Ai noștri nu. Probabil că au “alergie”. Înțelegi ? Adevărul este că statul nu își mai permite asemenea de risipă. Va veni iar campania electorală și vor zbura promisiuni deasupra capului nostru inclusiv cu optimizarea aparatului birocratic. De altfel lucru absolut necesar. Sunt sigur că PNL și USR -Plus nu vor rata subiectul. Doar că după alegeri vor fi loviți de “amnezie”. Cine vrea dovadă să se gândească la ce a făcut alianța D.A. în 2006. Angajări fără număr-fără număr. Lipitorii de afișe trebuie răsplătiți. Așa a ajuns și ex-deputatul UDMR în poziția asta. Ca să aibă probabil o pensie cât mai mare. Are nevoie.?

  6. y Răspunde

    Mea culpa, Alianța D.A. a fost la alegerile din 2004.

  7. Micle Eliza Răspunde

    Ma intreb oare cum reuseste. Sa faca asa multe lucruri .Sa primeasca numai dintrun loc bani .Sunt bani nemunciti .Nesimtire curata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.