Ultima actualizare: ieri, 23:39
Locale

Un nou caz de pestă porcină africană în județul Satu Mare

Luni, 9 septembrie, de la ora 13.00, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ s-a desfăşurat şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), aceasta fiind convocată de către prefectul Darius Filip ca urmare a apariţiei unui nou focar de pestă porcină africană.

Membrii CLCB au aprobat “Planul de măsuri pentru controlul bolii Pesta porcină africană în exploataţia unui proprietar din localitatea Valea Seacă, comuna Tarna Mare”. S-a stabilit astfel o zonă de protecţie în jurul focarului din localitatea Valea Seacă pe o rază de 3 km, în această zonă fiind incluse localităţile Valea Seacă, Tarna Mare şi parţial Bocicău şi Comlăuşa. De asemenea, s-a stabilit o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km, fiind incluse localităţile Halmeu Vii, Tămăşeni, Turţ-Băi, Văgaş, Şirlău şi Batarci precum şi parţial Bocicău, Comlăuşa, Turţ şi Tarna Mare.

În cadrul şedinţei a fost actualizat şi “Planul de măsuri pentru controlul bolii Pesta porcină africană la mistreţi în judeţul Satu Mare”. Prefectul ţine legătura în permanenţă cu şefii instituţiilor cu atribuţii în domeniu pentru a controla, în limitele posibile, răspândirea acestei boli în rândul porcinelor din gospodăriile şi exploataţiile aflate pe raza judeţului Satu Mare.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

2 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    Ținta este stoparea creșteri în mod tradițional a porcului .

    • Un osan cufurit Răspunde

      Nu tinteste nimeni nimic,dorim cresterea porcilor in mediul gospodaresc,dar nu respectam minima conditie aratata in media!…Da,sunt conditii minime pe care daca le-am fi indeplinit,nu cred ca s-ar fi ajuns aici.Nu omitem rolul medicului veterinar in ecuatia aceasta,experimente de genul “facem ieftin ca si eu stiu” nu merg departe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.