Ultima actualizare: azi, 14:20
Locale

VIDEO. Cadoul pompierilor pentru sătmăreni: Curcubeu din apă, sub drapelul României

Pompierii sătmăreni le-au oferit astăzi un moment deosebit sătmărenilor care s-au adunat în faţa Monumentului Ostaşului Român pentru a fi alături de ei în această zi specială, şi anume un curcubeu. Ziua de 13 septembrie este Ziua Pompierilor din România şi au fost pregătite ample manifestări la Satu Mare.

Punctul culminant al zilei a fost momentul în care cei mai buni pompieri alpinişti au coborât cu drapelul României de pe o clădire de 10 etaje, l-au instalat în zona monumentului,  după care colegii lor au realizat o perdea tricoloră de apă, cu ajutorul tunurilor. Practic, din trei puncte diferite, pompierii au stropit cu apă în zona tricolorului.

Astfel, din zona publicului s-a putut vedea, preţ de câteva secunde, un splendid curcubeu, imagine care i-a uimit pe copii.

Sărbătoare pentru pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al județului Satu Mare a marcat  Ziua Pompierilor din România prin organizarea, în municipiul Satu Mare, a unui ceremonial militar, la care au participat oficialități  ale județului Satu Mare, primari ai unităților administrativ teritoriale unde inspectoratul nostru are efective, comandanţi și șefi ai unităţilor militare aparţinând  Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică si Siguranță Națională din județul Satu Mare, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate si descentralizate județene, cadre active, în rezervă și retragere aparținând Inspectoratului General pentru Situaţii de Ugenţă.

În cadrul festivității a avut loc ceremonia de înaintare în grad înaintea expirării stagiului minim a 6 cadre militare, au fost acordate premii, insigne onorifice și cupe, au fost citite mesaje de felicitare și au fost rostite alocuțiuni ale oficialităților, după care, pe acordurile fanfarei Municipale Baia Mare, toți cei prezenți au urmărit o paradă militară cu defilarea personalului şi tehnicii aflate în dotarea inspectoratului.

După încheierea ceremonialului militar, întreaga audiență a asistat la o prezentare a tehnici de intervenție și la trei exerciții demonstrative:

 • Coborârea de la înălțime (de pe un bloc de 10 etaje) cu drapelul României;
 • Realizarea unei perdele tricolore de apă cu ajutorul a trei autospeciale;
 • Descarcerarea și extragerea unei victime dintr-un autoturism.

Primele trei exerciții au fost executate în premieră la Satu Mare constituind o reală surpriză pentru public.

LA MULŢI ANI POMPIERILOR!

Pearl Beauty Center

11 comentarii

 1. y Răspunde

  La mulți ani!!

 2. ombre Răspunde

  RESPECT!

 3. Mihail Răspunde

  La multi ani pompierilor!
  Woow…de toata jena…Primarul de alta natie s-a suparat inexorabil pe pompieri pentru ca impecabilul platou din fata Statuii Ostasului Roman, a fost patat in culorile romanesti ,in urma exercitiului de Ziua Pompierilor!
  Pompierii militari au spalat cu apa curata supararea edilului!Nu si pacatele acestuia.
  Domn primar,cand iei masuri-ca-ti apartin-sa cureti turturii de gheata iarna,sa elimini tencuielile de pe cladirile ce stau sa cada,copacii ce pica in furtuna pe carosabil si multe altele?Astea sunt dovezi ale incompetentei tale…Toate acestea ti-le fac pompierii din respect fata de cetateni si nu fata de tine!De ce nu-i pui sa faca asta pe cei raspunzatori de curatenia orasului?Jandarmii te-ar mai putea lua o data…

  • Mihaly Răspunde

   Turturii si tencuiala care cade trebuie inlaturat de catre proprietarul cladirii, nu de Primar. Iar cu copacii care cad la o furtuna esti penibil…. si in USA sau EU vest cad copacii dupa diversi furtuni, sigur si acolo Primarul e de vina…Boule

   • mihail Răspunde

    @Mihaly:domn primar sovin,doar atat poti?Uneori ai postari mai aplicate!Acum ti-a ramas in gat bautura de la Ziua celor pe care ii hulesti!Eu nu spun boule!Cunoscandu-ne te-ai caracterizat corect!

 4. Satmarean Răspunde

  Daca era cu roșu alb verde se bucura primarul! Dar așa …prostul prost rămâne!

 5. a* Răspunde

  E și asta o treabă să sărbătorim o bătălie pierdută!

  • x-ulescu Răspunde

   da ! , daca au luptat cu curaj ,pentru o cauza nobila si in inferioritate numerica , au luptat pompierii impotriva soldatilor profesionisti .. Cinste Pompierilor

   • a* Răspunde

    Mai recitește manualul de istorie. Și nemții în WW II când se retrăgeau în fața rușilor făceau glorios și pentru optimizarea și reducerea lungimii frontului. Dacă prostia ar doare tu ce ai face? Să nu-ți explodeze ceva la consumul de energie în surplus.?

    • Mihail Răspunde

     a *:Recunoștință altora decât a nazistilor,te va urmări continuu ,dacă ai posta ceva inteligibil…??

     • a*

      Nu ai înțeles ce am vrut să spun dar îmi dau seama de ce. Tu de fapt nu vrei să înțelegi. Nu știu ce nu este de priceput din ce am scris. Problema este în aparatul tău. Am impresia că eu conversam cu pesedistul x-ulescu. Sau sunteți aceeași persoană? Vezi că se tratează ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.