Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

VIDEO. Doi tineri care au fugit de Poliție, loviți cu sălbăticie de un jandarm

Tinerii urmăriţi de poliţiştii băimăreni circa 60 de kilometri, deoarece au refuzat să oprească, forţând astfel agenţii să folosescă armele de foc, au fost loviţi cu sălbăticie de un jandarm, titrează cei de la Adevărul. După ce imaginile şocante au apărut în presă, Jandarmeria a început o anchetă.

În imaginile publicate de Observator Tv se poate vedea cum un jandarm loveşte cu sălbăticie în cei doi tineri, care erau culcaţi la pământ, imobilizaţi.

„Aventura” celor doi tineri a început într-o benzinărie din Baia Mare. Martorii spun că aflaţi sub influenţa substanţelor interzise, au alimentat fără să plătească şi au plecat. Poliţiştii, care fuseseră informaţi de mama şoferului că acesta a refuzat să-i returneze maşina împrumutată anterior, au organizat un blocaj rutier în zona localităţii Şomcuta Mare.

Şoferul Ford-ului a refuzat să oprească şi a intrat în plin într-o maşină de Poliţie. Astfel, a reuşit să îşi continue deplasarea. Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical, dar şi în maşina celor doi. În timpul umăririi, şoferul a acroşat alte două maşini.

Urmărirea a trecut în judeţul Sălaj, în localitatea Ileanda, unde poliţiştii au organizat un alt blocaj, acolo unde i-au prins pe cei doi. Tinerii au coborât din maşină şi nu au opus rezistenţă. S-au întins pe asfalt, dar chiar când erau încătuşaţi de poliţişti, un jandarm începe să îi lovească cu bocancul în cap.

Reacţia Jandarmeriei Maramureş:

,,Cazul a ajuns în atenţia conducerii unităţii noastre. S-a demarat procedura de verificare internă a celor sesizate. Momentan nu vă putem da mai multe detalii. Vă vom anunţa măsurile care vor fi luate. Subofiţerul dacă a greşit va suporta rigările legii” a declarat lt. Călin Pop, purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureş.

Sursa: adevărul.ro

 

21 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Imi place cum le plang de mila tinerilor, dar pt ce au facut ce ar merita? Sunt curios in America dupa ce intra in plin in masina politiei mai traia?

    • Teo Răspunde

      EXACT! In America le publicau necrologul daca faceau asa ceva! La noi au scapat ieftin cu o fragezire a cocoasei! Toti astia de le plangeti de mila unor imputiti care se urca drogati la volan, ati fi reactionat diferit daca in goana lor nebuna ar fi omorat vreun om nevinovat! Natie de retardati! Stam si le plangem de mila unor jeguri!

  2. altu fără bmw Răspunde

    Satmarean, probabil mama i-a rugat politicos pe jandarmi ca daca ii vad pe undeva in trecere sa le traga la baieti preventiv niste bocanci in cap cum prevede legea in timp ce li se citesc drepturile.??
    Lasa tu ce-i in America! Indiferent ce au facut sunt niste legi si regulamente de respectat. Si in America sunt legi pe care politaii de acolo trebuie sa le respecte. Fiind ambii imobilizati si cu doi jandarmi pe ei, pusi cu fata la pamant bocancul era absolut necesar???? Interventia e la fel de grobiana ca in cazul demonstratiei diasporei de anul trecut. Nu au invatat nimic pentru ca se pare nu au cu ce. Sa ma contrazica careva.

    • Pipo Răspunde

      Dacă loveau pe cineva drag ție tot așa spuneai. Să auzim de bine.

      • altu fără bmw Răspunde

        Eu inteleg ce spui dar dupa tine cretinii aia ce au priceput din faza asta? Eu iti spun ca nimic. Daca nu au fost respectate drepturile lor la retinere pot fi liberi. Chiar asa de greu e sa respecti un protocol ca doar suntem o republica-protocol? Sau respectam numai cand ne convine?

      • peda gogu Răspunde

        Daca faceau ce au facut indivizii astia le dadeam si eu o batuta ,dupa ce se trezeau ca sa simta !!
        si in fata prietenilor.

    • @altu fara bmw Răspunde

      Sper ca data viitoare sa treaca cu fordu peste moaca ta si s-o vad pe ma-ta cum ii roaga pe jandarmi sa dea din bocanci !Ce zici?!?

  3. zzz Răspunde

    Desi se spune ca animalele nu se educa cu bataia, iar eu chiar cred asta, un animal nu are discernamantul unui om…in astfel de situatii, situatii cu tigani, diversi cocalari, personaje pitoresti, etc. Bataia este singurul lucru care mintile lor il pot intelege (in cel mai bun caz). Dar din pacate, nici cand sunt snopiti in bataie nu inteleg, asadar..cu vorba buna nu, cu bataie nu, educatie nu vor sa accepte, integrati in societate nu vor sa accepte… Ce ne ramane?

    • y Răspunde

      Fiind amândoi trotilați ce crezi că au priceput? Probabil nici nu prea își vor aduce aminte, oricum au hardul limitat. Noroc cu acest video, o să aibă ce să le arate “prietenilor” când vor fuma data viitoare “pipa păcii”.

  4. cetatean Răspunde

    Daca faceau asa in America nu reuseau sa parcurga 60 km. Ce ar fi spus cei de la “Adevarul” daca intrau in masina lor?

  5. y Răspunde

    Felicit băieții care au intervenit pentru că au demonstrat spirit polițienesc. Bineînțeles că legea trebuie respectată fiindcă,, nimeni nu este mai presus de lege,,

    • y Răspunde

      @y fals, te felicit pentru spiritul tău de copiator înrăit. Chiar nu te plictisești odată? Dacă polițiștii își făceau treaba cum lași de înțeles nu crezi că opreau de mult pe cei doi tâmpiți? Dacă în timpul acestei urmăriri (nu vreau să calific) omorau vreun pieton sau era un alt accident grav cine era de vină? Așa se învață la poliție că în caz de urmărire traversezi trilulilu cu girofarul pornit toată țara până ți se termină benzina? Nu cred. Dar tu mai scoate astfel de perle, te rog.

  6. y Răspunde

    Eu vreu să știu doar că ce justifică șuturile cu bocancii când omul era reținut, cu fața spre floaster, încătușat cu mâna la spate și cu un jandarm stând cu genunchii pe el. La asta vreau explicații. Dacă careva deștept în schimb se ia de mama îi transmit prin prezenta că mama mea a decedat de ani buni. Dacă este doritor de o vizită la dânsa e treaba dânsului. Cred că m-am făcut de înțeles. Faptul că faci bine nu justifică să faci orice, mai ales în afara cadrului legal. De aia citim ce citim câteodată prin presă. Noapte bună!

  7. 007 Răspunde

    Cred ca logica din comentarii ar trebuii sa genereze normalitatea si respectul fata de lege.
    Nu este normal sa incurajezi nerespectarea legii de catre institutii dar nici de cetateni …!
    Ar trebuii sa intelegem,ca daca nu opresti la solicitarile politiei sau orice alta institutie cu acest drept, tu ca individ TREBUIE SA-TI ASUMI TOATA RESPONSABILITATEA ACTULUI TAU si a procedurilor desfasurate pentru oprire si/sau imobilizare ta.
    Trebuie sa te gandesti cand incalci legea,ca vei avea si reactii necontrolate a unor indivizi din institutii(vedem mai peste tot in lume,proceduri mai mult sau mai putin stilate).
    De ce spun asta ? Pentru ca unii cetateni prin atacarea institutiilor (nu stiu de ce,pentru ca e problema fiecarui cetatean de a apela la justitie ,daca se simte lezat si/sau agresat )sunt complici la escaladarea acestui stil anarhic si ( sin)ucigas.Iar unii dintre ei prin gestul lor de aroganti ,nici macar nu se gandesc ca mai au in automobil si alte persoane la care le pune viata in pericol,fie printr-un posibil accident,fie pri posibilitatea de a fi impuscati de politisti.
    Concluzia este ca trebuie sa respectati legea, daca nu ,unii cu tenta de infractorii, o sa-ti ia apararea,in prima faza pe portal,apoi cand unul din acesti fugari ii vor omora familia pe trecere sau in masina,vor urla in toate punctele cardinale ca nu-i politie,ca nu-i …etc,etc !.

    • y Răspunde

      @007, corect. Dar numai nu înțeleg cum s-a ajuns aici. 60 km urmărire pe drumuri publice????? Îți dai seama sub ce pericol erau și ceilalți din trafic? Îți aduci aminte când acum câteva luni o bătrână de vreo 60 de ani din Moldova noastră dragă a fost omorâtă de un glonț rătăcitor tras de un organ competent ziua în amiaza mare când doamna în cauză mergea liniștită la cumpărături iar organul era angajat în urmărirea unui derbedeu care tot nu a oprit la semnal. Nu e voie să se ajungă aici sub nici o formă. Altfel se pune sub semnul întrebării gradul de pregătire pentru astfel de cazuri. Ce se întâmpla dacă era ceva similar dar la noi în Sătmar? Îl urmărea până la Mátészalka? Sau făcea comisie rogatorie? Și repet, de ce i-a tras niște bocanci în freză când cretinul era legat fedeleș?
      Nu apăr eu deloc pe tâmpiții ăia, nu știu ce ai înțeles din ce am scris mai sus dar problema este că în caz de intervenție pe bune aceste organe pică examenul din păcate. Vezi cazul Caracal, Galați și nu numai.
      Reține un lucru, asta e o poveste din perioada lui Hitler:
      “Când naziștii au început să aresteze pe comuniști n-am comentat, am zis că nu mă interesează, când au arestat pe sindicaliști iarăși nu am zis nimic. Când au început să aresteze pe homosexuali am zis că nu e treaba mea. Nici când a început holocaustul. În schimb când au început să mă atingă în drepturile mele am vociferat, dar eram deja singur.”
      Să nu înțelegi de aici că aș compara regimul cu perioada aia. Nici vorbă! Dar trăim în societate în care avem obligații dar și drepturi. Până la proba contrarie.
      PS. Sunt aproape sigur că dacă mama derbedeului nu telefona la poliție încă și acum căutau pe cei doi undeva în Europa undeva la colț pe dreapta.

  8. 007 Răspunde

    Da y,ai dreptate in mare parte.Doar ca in situatia folosiri armamentului din dotare,nu intodeauna calitatea tragatorului este cea care stabileste finalitatea atingerii punctului tintit.Te rog sa ma crezi ca am predat multe lectii de balistica si avand si hoby-ul de vanator,pot spune fara sa gresesc, ca un proiectil odata eliberat din teava pustii,la impactul cu diferite obstacole,caroserii auto,copaci,vegetatie,sol,etc,etc,poate lua traiectorii atat de ciudate incat de multe ori si specialistii raman siderati.Cei care au facut armata si au efectuat trageri de noapte cu proiectile trasoare,au vazut ca la impactul cu tinta,glontul poate ricosa si la unghiuri de 90 grade fata de tinta si din tinta.
    P.S.1.Ca un amuzament de cascadorii rasului, sa stiti ca politistii fac trageri in poligon la tinte ,,brau” si nu tinte picioare (?!) asa cum ii obliga legea sa execute focul de arma.
    P.S.2.Intrebi,,…de ce i-a tras niște bocanci în freză când cretinul era legat fedeleș?”” sigur ca jandarmul nu are nicio scuza,dar noi trebuie sa invatam CE OBLIGATII si CE DREPTURI avem,iar cel care se simte lezat,asa cum am mai zis,poate depune plangere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.