Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Poliţist prins de un alt poliţist în trafic fără asigurare. A refuzat să predea numerele

Un polițist din Alba a fost prins la volan fără asigurare la mașină. Oprit de un coleg, polițistul a refuzat să predea numerele de înmatriculare ale mașinii. Imaginile filmate în timpul controlului au fost postate pe Facebook.

Un polițist din localitatea Baia de Arieș, județul Alba, a fost oprit de un coleg care i-a cerut să-i prezinte documentele mașinii personale după ce aflase, în urma unei sesizări, că îi expirase asigurarea RCA.

Imaginile filmate în timpul controlului au fost publicate pe Facebook.

„Hei lume. Am primit de la mai mulți prieteni două filmulețe și m-am gândit să le împărtășesc cu voi (și cu riscul să fiu luat în ochi răi de către colegii domnului Barbu). Ce pot să spun e: stimă pentru cel care a făcut sesizarea și tot respectul pentru domnul subinspector Nistea! O decizie corectă și clară. Se poate!”, a scris bărbatul care a postat imaginile pe Facebook.

În imagini se poate vedea cum polițistul a fost oprit de colegul său, care i-a cerut să prezinte actele mașinii. El predă talonul, însă caută minute bune asigurarea despre care exista sesizarea că ar fi expirată. După ce i s-a cerut să predea numerele de înmatriculare a mașinii, pentru că nu avea asigurare, polițistul refuză.

Sursa: Digi 24

 

Sursa VIDEO: Alin Harda

12 comentarii

  1. bogdan Răspunde

    In primul rand acel politai s-a lasat intimidat, eu ca si conducator nu sunt obligat sa arat asigurarea decat in caz de accident. Orice politai iti cere il poti refuza frumos ptr ca nu are ce sa-ti faca.

    • Bogu Răspunde

      Ce promovezi tu se numeste FAKE NEWS. Adică tu nu ai asigurare și acuma cauți o explicație. Poliția rutieră are toată autoritatea să-ți solicite și Asigurarea autovehicului. Temeiul legii este Legea 195/2002 ( Codul Rutier) si Legea 132/2017.

    • Bogu Răspunde

      Acuma daca tot te educ, poftim: “(1)Vehiculele înmatriculate sau înregistrate, cu excepţia celor cu tracţiune animală, care circulă pe
      drumurile publice, trebuie să aibă asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube
      produse terţilor prin accidente de circulaţie, conform legii.
      (2)Poliţia rutieră dispune măsura reţinerii certificatului de înmatriculare sau înregistrare şi retragerea
      plăcuţelor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculelor neasigurate, aflate în trafic,
      eliberând dovadă fără drept de circulaţie.
      (3)Dacă deţinătorul vehiculului nu face dovada asigurării acestuia, după 30 de zile de la data aplicării
      măsurii prevăzute la alin. (2), poliţia rutieră dispune radierea din evidenţă a vehiculului. “

      • soldatu svejk Răspunde

        si cele cu tractiune animala ,la care adunata greutatea animalelor cu a carutei si incarcatura poate depasi 5 to , nu trebuie sa aiba asigurare ,nu trebuie conducatoru sa aiba permis si nu trebuie inmatriculata si nu ar avea ce sa caute in trafic pe drum national..dar totiusi sunt..bine ca suntem in ue ??

    • Gutu Răspunde

      Pentru bogdan : Eşti vraişte !

  2. realist Răspunde

    Potrivit unei decizii luate anul trecut de o instanță din România, conducătorii auto nu au obligația de a deține asupra lor dovada asigurării de răspundere civilă auto (Asigurarea RCA) și nici nu trebuie să o prezinte organului de poliție la controlul actelor.

    Decizia este definitivă, iar concluzia la care a ajuns instanța este valabilă chiar și în contextul noului cadru al RCA.

  3. shumaheru Răspunde

    cine stia ca-i expira asigurarea ? firma de asigurari…? sau careva ,,prieten ? daca spun ca am uitat actele ce se poate intampla ?

    • soldatu svejk Răspunde

      intri pe net …cauti valabilitate rca ..si cauti dupa numar…daca ai boala pe cineva ..il urmaresti zi de zi ..cand il prinzi ca nu are asigurare ( sau a expirat) anunti organu

  4. Inspector Cluzo Răspunde

    ”SUBINSPECTORU” ii este sef agentului,la sectia unde lucreaza,si probabil or fi fost ”frecusuri” intre ei,si clar stia ca nu are asigurare,pentru ca e simplu de verificat.Acum,ceea ce poate face agentul,este sa-l reclame pe ”sef” pentru ca sigur l-a verificat fara acordul lui in bazele de date,inainte de acest eveniment,iar asta este o infractiune !!

  5. Dani Răspunde

    Ca sa verifici valabilitatea politei RCA a unui autovehicul nu este nevoie de acordul nimănui, se poate face de către orice persoană care are acces la internet , pe asf românia, ceea ce nu constituie nici un fel de contravenție și nici într-un caz infracțiune! Referitor la obligativitatea conducătorului auto de a avea asupra polița RCA , atata timp cat oug 195/2002 ,,codul rutier,, te obliga sa ai încheiat contract pt răspundere civilă, adică Asigurare RCA, în calitate de conducător auto trebuie sa faci dovada acestei polițe si cum altfel daca nu o ai asupra ta? Art. 147. – Conducătorul de autovehicul sau tramvai este obligat:
    1. Să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de
    înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte
    documente prevăzute de legislaţia în vigoare.
    Aici intra polița RCA si dupa caz altele …aviz transport marfă, autorizație de reparații daca auto prezintă avarii….etc etc.

  6. George Răspunde

    Si-a facut asigurare online cat timp inspectorul insista sa-i predea numerele, sau a dat mesaj la Broker asigurari sa-i emita una de imediat iar ulterior face dovada cu copia foto din telefon , practic nu au ce sa-i faca nu au cum sa-i retina placutele cel mult lipsa documente dar nu si lipsa asigurarii valabile obligatorie cu masura complementara de retinere placute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.