Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

B-dul Octavian Goga, închis în weekend! Lucrări de mare amploare

Circulația va fi restricționată pe B-dul Octavian Goga, în acest weekend.Vineri, 18 octombrie, începând cu ora 19.00 vor începe lucrările de săpătură deschisă, în vederea înlocuirii unui tronson din conducta colectoare, aproximativ 12 metri. Astfel, 

Se va circula pe un singur sens pe  singură bandă, dinspre pasaj spre sensul giratoriu. Circulația dinspe centrul giratoriu spre cartierul Soarelui se va realiza prin B-dul Cloșca, spre stânga după Biserica Greco-Catolică Sfinții Apostoli Petru și Pavel, prin străzile Mihnea Vodă, Basarabia și P-ța George Boitor, sau pe Varianta B-dul Cloșca Rosetti.

„S.C. Apaserv Satu Mare S.A. a demarat lucrările de reabilitare a colectorului de pe B-dul Octavian Goga, în data de 21 august. Investiția nu mai putea fi amânată, având în vedere că vârsta acestuia de aproximativ 50 de ani impunea intervenții urgente.

Această investiție este una foarte importantă pentru municipiul Satu Mare, colectorul existent pe b-dul O.Goga (între b-dul Cloșca și str. Dâmbovița), este învechit (cca.50 de ani) și prezintă un grad avansat de uzură. Prin acest colector se scurg toate apele menajere și pluviale colectate din cartierele Micro 17, Carpați 1 și 2 respectiv străzile adiacente zonei Vulturului și din Parcul Industrial. La acestea se adaugă apele menajere din localitățile Păulești, Ambud, Amați, Rușeni și Hrip.

Porțiunea de colector propusă a fi reparată se găsește pe cea mai intens circulată arteră de circulație din municipiu. Pentru a îmbunătăți parametri de curgere și colectare a apelor uzate menajere și pluviale, este absolut necesară executarea lucrărilor de reperații ale rețelei de canalizare existente, prin reconstrucția sistemului

Investiția de pe B-dul O.Goga se realizează din fondul de întreținere, înlocuire și dezvoltare (I.I.D.) al S.C. Apaserv Satu Mare SA, valoarea contractului fiind de 1.521.517,37 lei (fără TVA). Lucrările sunt executate de CALA CENTRUL DE TEHNOLOGII FĂRĂ SĂPĂTURĂ S.A. Inițial termenul de execuție a lucrării era data de 1 octombrie, dar acesta a fost prelungit până la data de 1 decembrie”, transmit reprezentanții Apaserv Satu Mare.

 

5 comentarii

  1. Enoriaș Răspunde

    De ce nu se deschide circulația prin spatele biserici din Soarelui ???

    • y Răspunde

      Și ce vrei să faci? Rampa aia pe Zimbrului direct pe pod este tot desființat. Nici cu jeepul nu urci acolo.

    • Unu' Răspunde

      Ar fi o soluție parțială, doar pentru cei care vor să treacă podul Decebal, restul, care vor să meargă pe Careiului, tot vor trebui să ocolească, doar că sigur s-ar găsi câțiva “temerari” care să facă stânga peste linia dublu-continuă!
      Și oricum va fi în weekend! Enoriașii pot da un skip la o zi de biserică sau se pot ruga de acasă, dacă nu sunt în stare să meargă pe jos! Popa – la fel, măcar i-a scădea, oleacă, burdihanu’!!

      • y Răspunde

        Optimistule! Mai ții minte când s-a anunțat această lucrare (care dealtfel a fost modificată fundamental din punct de vedere tehnic de cel puțin două ori de la anunțul din august) și se spunea că termenul termen este 1 octombrie? Ei, se pare că nu am fost destul de atenți. Nu s-a specificat anul!!!?? Ce te face să crezi că luni dimineața tot nu vei fi obligat de a ocoli zona mergând la treaba ta? Mai ții minte cum s-a lucrat astă vară sub nasul primăriei pe B-dul Transilvaniei? Cât ai făcut slalom între jaloane?

  2. altu fără bmw Răspunde

    Prima dată era vorba de o lună, după aia începutul școlii, după aia 1 octombrie, după aia mai adăugăm 2-3 săptămâni la asta, acum termenul este 1 decembrie. Eu unul nu mai cred nimica. Mie mi-ar fi rușine să mai ies și să declar că trebuie încă …… până …… Dacă așa se lucrează pe ditamai bulevardul unde vede toată lumea …., nici nu vreau să aflu cum fac în altă parte. Nu vrea oare primarul și cu Maskulik să stea în sensul “giratoriu” inventat de ei la Burdea să culeagă “mulțumirile” binemeritate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.