Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Carnea de porc din România ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană

Carnea de porc din România ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană din cauza pestei porcine africane, titrează Digi24. Mai mult decât atât, informează sursa citată, și prețurile ar putea crește considerabil.

Potrivit Digi24, care citează Romalimenta, din cauza pestei porcine africane, Uniunea Europeană ar putea să interzică exportul de carne de porc din România către ale țări. Ar fi o premieră pentru o țară europeană. Asta în timp ce, pentru consumatori, prețurile sunt din ce în ce mai mari. Sorin Minea, președinte Romalimenta, a declarat la Digi24 că „nu este vorba numai despre exportul extra-comunitar cu carne de porc, este despre comerțul din carne de porc și cu preparate din carne de porc”.

„În buget, ceea ce reprezintă export înseamnă circa 154 de milioane de euro pe an, deci noi vom scădea cu 154 de milioane de euro. Vom mări deficitul bugetar”, a adăugat Minea.

Sorin Minea a mai precizat că România are în prezent circa 40% din necesarul de carne de porc, dar că țara noastră produce mai mult și din comerțul cu carne de porc din comunitatea europeană: „România închisă va însemna un deficit bugetar și atunci, conform a tuturor a ceea ce cunoaștem noi, s-ar putea ca prețurile să zboare”, a subliniat acesta.

Sursa: Digi24

4 comentarii

  1. Rodica Răspunde

    Da cum ar fi oare sa interzicem si noi importul tuturor gunoaielor alimentare pe care le trimite aceasta …..minunata uniune catre Romania ? Trec peste aspectul cu pesta porcina – care am impresia ca se tot activeaza si dezactiveaza ……. functie de piata europeana , iar noi , gratie unei clase politice minunate (guvernanti) , tragem toate ponoasele . Sunt constienta ca nu ar fi posibil asa ceva din moment ce ne-am luat niste angajamente si am semnat niste acorduri cu UE , dar parca prea suntem mereu aratati cu degetul si prea se impun anumite ….absurditati doar tarii noastre .

  2. Ding dong Răspunde

    Simplu, nu le mai cumparati.

  3. Rodica Răspunde

    Da cine a zis ca le cumpara ? Tu ai certitudinea ca tot ce cumperi e conform …..etichetei ? Dong ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.