Ultima actualizare: azi, 19:21
Locale

Carrefour Satu Mare, amendă de la OPC. Ce nereguli s-au găsit

Controalele făcute de inspectorii de la Protecția Consumatorului la 14 magazine Carrefour din Bucureşti şi din ţară s-au soldat cu amenzi de peste 300.000 de lei, cu aproape 1,5 tone de produse retrase de le vânzare, precum și cu închiderea temporară a două magazine.

Controalele s-au desfăşurat în 24 octombrie, au vizat magazine Carrefour, din Bucureşti şi din Satu Mare, Cluj, Oradea, Baia Mare, Constanţa, Braşov, fiind verificate 6.724 de kilograme de produse alimentare, în cazul a 1.660 de kilograme fiind constatate abateri.

La Carrefour Satu Mare au fost găsite cântare cu verificarea metrologică depăşită şi produse cu două etichete având termene diferite de valabilitate.

După controalele efectuate la magazinele din București și din țară, inspectorii  au aplicat 35 de amenzi în valoare de 301.000 de lei şi au dat 3 avertismente. Peste 200 de kilograme de produse alimentare au fost retrase temporar de la comercializare, iar definitiv au fost retrase 1.423 de kilograme de alimente în valoare de peste 28.000 de lei. De asemenea, serviciile la raionul de gastronomie au fost oprite temporar în două magazine şi a fost propusă măsura închiderii temporare până la şase luni în cazul a două magazine.

Sursa: bursa.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.