Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Centru Multifuncțional pe strada Ostrovului. Întreaga zonă va fi reabilitată

Primarul Kereskényi Gábor a semnat joi contractul de finanțare pe fonduri europene pentru obiectivul de investiții “Regenerare fizică a zonei Ostrovului”.

Proiectul prevede reabilitarea acestei zone neglijată de autorități în ultimii 40 de ani, precum și realizarea unui Centrul Multifuncțional, pentru oferirea tuturor serviciilor sociale specifice unor centre de zi.

Investiția, în valoare de 6.821.218,18 lei din care cofinanţarea Primăriei Municipiului Satu Mare este de 1.396.796,00 lei, va fi asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

10 comentarii

  1. a* Răspunde

    Dacă administrația locală nu neglija zona în ultimul hal și nu băga toți asistații socali aici atunci nu erau așa mari problemele de acolo. Totul a început în momentul desfințării acelor locuințe de la șosea către granița cu Ungaria și care zgâria pe unii la ochi. Mulți din cei “cazați” în zona Ostrovului n-au nici o treabă cu orașul, dacă au acte au domiciliu în Vetiș.

  2. y Răspunde

    Dar văd că nu ne mândrim cu ce este cu licitația pentru podul 3. A trecut o lună deja de la termenul depunerii ofertelor.

    • y...sau x? Răspunde

      Nu te agita,pentru ca aceste ”poze” sunt din setul de ”imagini” ale lui Gabor.Iamgini cu parcari supraetajate,imagini cu pasarele,imagini cu poduri,imagini cu centrul nou si centrul vechi reabilitate etc….Imagini !!Acum a mai adaugat o imagine.Cu zona Ostrovului ! ?????

      • y Răspunde

        Nu mă agit. Văd că nu diferă nimic. Și la Coica eram prostiți cu machete color din carton. Acum măcar ne alegem cu niște borduri sau reabilitări de trotuare. Restul investițiilor tot privații le fac unde suntem buni de tăiat panglica. Atât. Nu sunt sigur că un mandat de primar ajunge să finalizeze acest proiect. Garajele demolate de Coica nici acum nu sunt terminate. Cât a trecut de atunci? Sau iar sunt cârcotaș?

        • y...sau x? Răspunde

          @y-Totusi,daca intr-un mandat de primar te prezinti doar cu imagini,trebuie sa fii tare slab primar !!Nici de Coica nu mi-e ”rusine”,insa el a avut totusi curajul sa demoleze toate hrubele de prin cartiere, facute aiurea,alea la care oamenii le ziceau ”garaje”,niste mizerii de ziceai ca suntem in lumea a treia !!Sigur,Gaborica n-a avut de ales,trebuia sa continue sa faca ceva pe locurile acelea,lasate ca dupa razboi!Ceaa ce nu inteleg este faptul ca alti primari pot,vezi Oradea,Arad,Baia Mare ,nu mai zic de Sibiu,Brasov,Cluj…iar aici nici o miscare !!Probabil il trag in jos ”prietenii” incompetenti de pe langa el,bagati cu forta pe gatul lui de catre partidul ”propulsor” !!Ori poate chiar n-avem in Satu Mare oameni de calitate ?!Posibil…

          • y

            Acum un an și ceva au fost majorate bine de tot salariile din aparatul bugetar. Cu ocazia asta s-a promis că se va face o reevaluare și un fel de curățenie. Primarul a promis. Mai trebuie să așteptăm se pare. Problema e că jocul ăsta de-a administrația e pe banii și nervii noștri. Nimeni nu vrea minuni. Vrea doar să-și vadă de treaba lor conform fișei postului. Dar și astăzi tăiem panglica la Decathlon.??

        • Yon Răspunde

          Salut,
          Ai dreptate.
          Mă întreb,în următoarele luni câte “proiecte” vor mai apărea?
          Iar va fi cu la treilea pod…al patrulea chiar…licitații peste licitații,hotel Dacia va fi cel mai cel hotel din Europa de est,apropo nimeni nu a spus cine e firma care a achizitionat acțiuniile și mai important,structura acționariatului,dar în rest e ok…,nu de alta,dar să știm penteu a-i felicita,normal.
          Altă centură ocolitoare,normal.
          Școli peste tot,nu intru în detalii…

          • y

            Eu aș vrea să văd un proiect cap-coadă proiectat-licitat-executat-predat cum se face la case mari prin orașele vecine. Dar noi încă ne jucăm cu piese Lego de plastic la Burdea de 2 ani și 3 luni și susținem că e sens giratoriu. În afară de trotuare, asfaltări, borduri, reparații drumuri și “ridicări la nivel a capacelor de canal” ce s-a făcut în acest mandat? Știu că imediat o să aud “moștenirea odioasă” dar nu trebuie să arătăm către Coica cu orice ocazie. Nu cred că ne putem permite s-o mai lălăim în halul ăsta. Dacă aș fi investitor străin și aș veni în oraș nu cred că m-aș opri. Nici măcar la o toaletă publică, știți de ce. Infrastructura praf, administrația își dă cu stângu-n-dreptu cam tot timpul, forță de muncă zero. Ce să faci aici? Faci trasee turistice cu autobusul prin tot județul ca să aduni 3-400 de oameni să ai cu cine lucra? Între timp îți pierzi jumătate de zi în trafic pentru rezolvarea birocrației? Să ai numai probleme la șomaj, pensii, CAS, vamă, finanțe, ITM și îți vine să-ți faci sepuku, numai să te tot plimbi între ele și ai făcut 100 km pe zi.

  3. y...sau x? Răspunde

    Povestea cu ”reevaluarea” este altă ”salată de boeuf” !Iar ei să stii că lucrează toti fix după fisa postului,să nu crezi cumva altceva !! Aaaaaa,că nu le iese nimic?Probabil ”lucrările” lor nu sunt ”interesante” pentru nimeni, poate de-aia,dar ce vină au ei ?? !!Iar timp este berechet,doar mai vine un mandat ! :)))))))))

  4. y Răspunde

    În accepțiunea mea dacă se dorește îmbunătățirea și regenerarea zonei atunci nu înțeleg de ce se face ditamai centru social multifuncțional în zonă. Rămâne ca până acum numai băgăm niște servicii sociale suplimentare? Adică cei care distrug practic zona rămân în continuare acolo???? Nu de alta dar majoritatea nu au forme legale și fac scandal. Se va tencui, vărui, redimensiona sau ce știu ce dar dacă nu patrulează non stop poliția și nu pui pază permanentă în curând iar nu va fi nici ușă, nici geam, nici restul. La celebrul bloc Dallas din Micro 14 totul s-a reabilitat, era OK de mai bine de 10 ani. Cum au fost băgați “locatarii sociali” de pe Horea ……. Avem bani de aruncat de geam, chiar dacă sunt fonduri UE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.